ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Κωστάκης, Κύπρος ή κανένας;

Ο ΑΠΟΕΛ δίνει την Κυριακή ένα πολύ κρίσιμο αγώνα στο Τσίρειο στάδιο απέναντι στην ΑΕΛ, η έκβαση του οποίου μάλιστα ίσως κρίνει και πολλά όσο αφορά την εξέλιξη της μάχης του τίτλου. Σε αυτά τα πλαίσια λοιπόν ο ΑΠΟΕΛ συνέχισε σήμερα την προετοιμασία του με των αριθμών των τραυματιών στον Αρχάγγελο να έχουν αυξηθεί.

Πέραν όπως από τους τραυματίες ο ΑΠΟΕΛ άρχισε να πάσχει και από τον «κίτρινο πυρετό» αφού όλο και κάποια αγωνιστική ένας ποδοσφαιριστής είναι εκτός λόγω καρτών. Στον αγώνα της Κυριακής απών θα είναι ένας πολύ σημαντικός κρίκος της ομάδας, ο Ζίβκο Μιλάνοφ. Ο Βούλγαρος δεξιός οπισθοφύλακας δέχθηκε την κίτρινη κάρτα στον αγώνα με την Ανόρθωση και συμπλήρωσε 2 μέσα στα play-offs γεγονός που θα του στερήσει την συμμετοχή του στον αγώνα απέναντι στην ΑΕΛ.

Έτσι ο Τόμας Κρίστιανσεν απόκτησε νέο πονοκέφαλο για το πώς θα καλύψει το κενό που αφήνει στο δεξί άκρο της άμυνας ο Μιλάνοφ. Βάσει των όσων είδαμε μέχρι τώρα από τον Δανό επικρατέστερος για να ξεκινήσει βασικός είναι ο Κωστάκης Αρτυματάς. Ο κύπριος μέσος δεν κάνει και την καλύτερή του χρονιά μέχρι στιγμής και παρά το γεγονός ότι όποτε κλήθηκε να αγωνιστεί στα μετόπισθεν τα πήγε καλά αυτό ίσως να μην είναι αρκετό για να τον δούμε στην αρχική εντεκάδα.

Βέβαια ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ πέραν του Αρτυματά δεν έχει και πολλές εναλλακτικές επιλογές για να αναπληρώσει το μεγάλο αυτό κενό. Ουσιαστικά η άλλη επιλογή είναι αυτή του Κύπρου Χριστοφόρου. Ο νεαρός αμυντικός αποκτήθηκε το καλοκαίρι με σκοπό να αποτελέσει μια καλή εναλλακτική επιλογή για το δεξί άκρο της άμυνας. Ωστόσο μέχρι στιγμής του δόθηκε μόλις μια ευκαιρία απέναντι στην ΑΕΖ και έκτοτε δεν τον είδαμε να παίρνει ξανά χρόνο συμμετοχής.

Η τελευταία λύση που μπορεί να επιστρατεύσει ο Τόμας Κρίστιανσεν είναι και η πιο απόμακρη όμως ο Δανός απέδειξε ότι αρέσκεται σε εκπλήξεις. Συγκεκριμένα αυτή είναι να μην αγωνιστεί καθόλου με ακραία μπακ αλλά με τρία στόπερ σε ένα σύστημα με 3-5-2. Πέραν όμως από το γεγονός ότι ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ δεν δοκίμασε ποτέ αυτό το σύστημα από την αρχή υπάρχει και έλλειψη στους κεντρικούς αμυντικούς αφού οι μόνοι διαθέσιμοι είναι ο Γιαμπερέ και ο Αστίθ.

Εν πάση περιπτώσει όποιος τελικά αγωνιστεί ή δεν αγωνιστεί το ζητούμενο είναι οι «γαλαζοκίτρινοι» την Κυριακή να φύγουν από την Λεμεσό με το «διπλό». Αν έρθει μάλιστα η νίκη αυτή θα είναι η πρώτη εκτός εδράς την φετινή χρονιά απέναντι στους δύο μεγάλους της Λεμεσού.

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση