ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Κεφάλαιο Κρίστιανσεν

Εφραίμ Γεωργίου

Εφραίμ Γεωργίου

georgioue@sppmedia.com

Μεγάλος ντόρος έχει γίνει της τελευταίες ώρες για τον προπονητή του ΑΠΟΕΛ, Τόμας Κρίστιανσεν. Τα δυο ανεπιτυχείς αποτελέσματα με ΑΕΚ και ΑΕΛ έχουν δημιουργήσει ένα περίεργο κλίμα για τον Δανό. Η αλήθεια είναι πως γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά. Χρεώθηκαν σχεδόν τα πάντα στον Κρίστιανσεν και ίσως άδικα (σαφώς και φέρει ευθύνες).

Είναι δεδομένο πως τα δυο ανεπιτυχή αποτελέσματα κόστισαν στον ΑΠΟΕΛ. Κάθε αποτυχία σε αυτή τη φάση της σεζόν στοιχίζει διπλά. Ο ίδιος ο Κρίστιανσεν έχει κάνει κάποια λάθη. Λάθος ήταν η επιλογή του Αστίθ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, και η επιλογή του Γιαμπερέ στον χθεσινό αγώνα, όμως χρειάζεται ανάσες ο Μερκής. Παράλληλα και η επιλογή του Μπαράλ ως αριστερό φτερό χρεώνεται στον Κρίστιανσεν. Οι αποτυχημένες μεταγραφές είναι ένα σοβαρό κεφάλαιο και κάποια ακόμη.

Φυσικά από την άλλη ο Κρίστιανσεν κατάφερε να εφαρμόσει το rotation όπως κανένας άλλος προπονητής στον ΑΠΟΕΛ. Οδήγησε την ομάδα στους ομίλους του Europa League, όπου και προκρίθηκε. Πέραν αυτού οι «γαλαζοκίτρινοι» πέταξαν έξω την Bilbao και έφτασαν στους «16» της διοργάνωσης. Μάλιστα η ομάδα του Δανού βρίσκεται στην 1η θέση και είναι ακόμη στο στόχο του κυπέλλου. Έχει πετύχει πολλά και χρήζει σεβασμού για όλα αυτά.

Η κριτική είναι αναγκαία και σημαντική, όμως ο μηδενισμός δεν βοηθά κανένα. Μπροστά του ο ΑΠΟΕΛ έχει δύσκολα παιχνίδια και μάλιστα το παιχνίδι με την Ομόνοια θα είναι καθοριστικό. Εκεί θα ξεκαθαρίσει αν θα υπάρξει θέμα Κρίστιανσεν, εκεί θα ξεκαθαρίσει αν ο ΑΠΟΕΛ έμεινε από μπαταρίες, εκεί θα ξεκαθαρίσει αν η ομάδα είχε μια κακή παρένθεση. Σε αυτό το παιχνίδι πρέπει να επικεντρωθούν όλοι στον ΑΠΟΕΛ καθώς είναι το πλέον σημαντικό παιχνίδι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση