ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Τι βράδι ήταν κι' αυτό

Τι να πει κανείς γι’ αυτό που έγινε απόψε, δεν υπάρχουν λόγια, τα πάντα είναι μαγικά στον ΑΠΟΕΛίστικο κόσμο. Προσπαθούμε να σκεφτούμε λέξεις να περιγράψουμε αυτό τον άθλο αλλά όσο πλούσια και να είναι η Ελληνική γλώσσα δεν μπορούμε να βρούμε τις κατάλληλες. Ζούμε ιστορικές στιγμές, τόσο για το ποδόσφαιρο μας όσο και για την χώρα μας.

Ο Τόμας Κρίστιανσεν έκανε μικρή έκπληξη στην εντεκάδα, έβαλε τον Βάσκο, Αστίθ για να τιμωρήσεις τους συμπατριώτες του. Επίσης επέλεξε σύστημα 4-4-2 παρά τις αντίθετες προβλέψεις και έχρισε τον Μπαράλ βασικό. Το πρώτο ημίχρονο ήταν ασφυκτική η πίεση όπως αυτήν του Σαν Μαμές, περίμενες την στιγμή που θα γινόταν επικίνδυνος κάποιος παίκτης της Μπιλμπάο. Ωστόσο αυτό έγινε μόνο τρεις φορές με τον Βάτερμαν στις δύο να δηλώνει παρών. Ο ΑΠΟΕΛ προς έκπληξη του Βαλβέρδε (ναι ακόμη δεν το πιστεύει) στην μοναδική του φάση με τον Εφραίμ δεν ευτύχισε να σκοράρε.

Ο Δανός μαέστρος δεν ξέρουμε τι είπε στους ποδοσφαιριστές του στο ημίχρονο αλλά ότι και να τους είπε τους έκανε καλύτερους. Στην πρώτη φάση του β’ ημιχρόνου ο Εφραίμ και ο Πιέρος έδειξαν την ποιότητά τους. Ο Γιώργος με μια σέντρα ακριβείας από δύσκολο σημείο έστειλε την μπάλα στον Πιέρο. Και αν και την προηγούμενη εβδομάδα ο Εφραίμ ήταν αυτός που πέτυχε γκολ επιπέδου Πρέμιερ Λιγκ σήμερα το έκανε ο Πιέρος. Ο Κύπριος επιθετικός με τακουνάκι στον αέρα αλά Ζλάταν έβαλε φωτιά στο ΓΣΠ. Τάβλα οι Βάσκοι, δεν ξέρουν από πού τους ήρθε, αδυνατούν να αντιδράσουν. Στο 53’ να’ σου ο Γιαννιώτας που κάνει τα μαγικά του, μπαίνει στην περιοχή και πήγε ξεκάθαρα για το πέναλτι το οποίο και κέρδισε. Μάλιστα ο Ελλαδίτης πήρε την πρωτοβουλία και να το εκτελέσει με τον Ιραϊθόθ να κάνει την προσπάθεια αλλά η μπάλα να αναπαύετε στα δίκτυα. Κάπου εκεί τα πράγματα άρχισαν να παίρνουν τον δρόμο τους. Το προβάδισμα έδωσε φτερά στους παίκτες του ΑΠΟΕΛ. Τι και αν ήρθε η αποβολή του Πιέρου ο κόσμος κάλυψε και με το παραπάνω το κενό του. Οι Βάσκοι μπορεί να πίεσαν αλλά δεν έκαναν ούτε και μια κλασσική ευκαιρία στα καρέ του Βάτερμαν, ήταν το πιο ήσυχο ημίχρονο του ΑΠΟΕΛ από τα τέσσερα. Έτσι ήρθε το θαύμα, ένα θαύμα που για τον ΑΠΟΕΛ πλέον δεν είναι τόσο δύσκολο να γίνεται. Αυτή η ομάδα έχει μέταλλο, όχι απλά πρωταθλητής αλλά μεγάλης Ευρωπαϊκής ομάδας, από αυτό που δεν έχουν πολύ πιο μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. Αυτό έφερε και την πρόκριση σήμερα.

Βέβαια για το τέλος αφήσαμε κάτι σημαντικό, σκόπιμα το αφήσαμε για το τέλος. Αυτό είναι ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ. Ήταν πραγματικά συγκλονιστικός, σε όλη την διάρκεια του αγώνα, δεν σταμάτησε να τραγουδά. Ένιωθες τον παλμό, ένιωθες την δύναμη που αντλούσαν οι ποδοσφαιριστές από αυτόν. Οι Βάσκοι λύγισαν μπροστά στο μεγαλείο των «πορτοκαλί». Τα γιουχαΐσματα σε κάθε κατοχή της μπάλας ήταν διαπεραστικά, κανένας δεν ξεφεύγει από το την «πορτοκαλί λάβα». Ο κόσμος λοιπόν έβαλε και αυτός το δικό του λιθαράκι και στο τέλος δικαιώθηκε για την παρουσία του και με το παραπάνω.

Τι βράδι ήταν λοιπόν και αυτό, θα είναι για πάντα χαραγμένο στην μνήμη του κάθε φίλου του ΑΠΟΕΛ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση