ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Η αξιολόγηση του Γιαμπερέ

Ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε χθες να φύγει με ένα πολύ σπουδαίο αποτέλεσμα από το Μπιλμπάο που του αφήνει αρκετές ελπίδες πρόκρισης. Για να επιτευχθεί αυτό ο ΑΠΟΕΛ έπρεπε να έχει πολύ ψηλά ποσοστά ευστοχίας και αρκετή τύχη. Ωστόσο ένα από τα πρόσωπα του αγώνα αγωνιζόταν στην άμυνα και αυτός ήταν ο Σεντρίκ Γιαμπερέ.

Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός επιλέχθηκε από τον Τόμας Κρίστιανσεν για να πάρει φανέλα βασικού δίπλα από τον Γιώργο Μερκή. Ο στόχος ήταν να ανακόψει τον Αντούριθ και την παρέα του και ο ΑΠΟΕΛ να δεχθεί όσο λιγότερα γκολ γινόταν. Βεβαίως και τα τρία γκολ παθητικό δεν είναι ικανοποιητικός αριθμός ωστόσο δεν μπορούμε να πούμε ότι ο Γιαμπερέ απέτυχε στο έργο του.

Ο κεντρικός αμυντικός των «γαλαζοκιτρίνων» στο πρώτο ημίχρονο ήταν πραγματικά αλάνθαστος τόσο στις τοποθετήσεις του όσο και στα μαρκαρίσματά του. Δεν του ξέφυγε ούτε και μια φορά αντίπαλος ενώ έδειξε ότι διαθέτει και την απαραίτητη ταχύτητα. Εκεί που υστέρησε ήταν λίγο στην δημιουργία παιχνιδιού. Ήταν γνωστό ότι ο Γιαμπερέ δεν έχει την τεχνική του Καρλάο και φάνηκε και χθες, ωστόσο απέναντι σε μικρότερες ομάδες ο Γάλλος δεν θα δυσκολεύετε τόσο. Εξάλλου το ασφυκτικό πρέσινγκ των Βάσκων δεν σήκωνε και πολλά ρίσκα και έτσι ο Γιαμπερέ περιορίστηκε στα απολύτως απαραίτητα στο οργανωτικό κομμάτι.

Εκεί που ο Γιαμπερέ μας τα χάλασε ήταν στο 2ο ημίχρονο. Ο Γάλλος αν και μπήκε το ίδιο καλά στον αγώνα, δεν απέφυγε το λάθος που έφερε την ανατροπή. Ο κεντρικός αμυντικός του ΑΠΟΕΛ πάσαρε λανθασμένα στον Μουνιαΐν που έδωσε στον Αντούριθ για το 2-1. Κάπου εκεί ο Γιαμπερέ συγχίστηκε και αποπροσανατολίστηκε και αν και δεν έκανε κάποιο σοβαρό λάθος υπέκυπτε συνέχεια σε μικρά λαθάκια. Ήταν φανερό ότι είχε επηρεαστεί ψυχολογικά από το λάθος που έφερε την ανατροπή και ότι αυτό τον βασάνιζε.

Καταληκτικά ο Γιαμπερέ είναι ένας πολύ καλός κεντρικός αμυντικός στο μικρό δείγμα που μας έδειξε μέχρι στιγμής. Ωστόσο σίγουρα δεν είναι Καρλάο, αφού έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά. Το ζητούμενο είναι να περιορίσει στο ελάχιστο τα λάθη αυτά ενώ να ανεβεί ψυχολογικά μετά το χθεσινό του λάθος. Με όσα έδειξε ο Γάλλος δύσκολα θα βγαίνει από την εντεκάδα, ο χρόνος όμως θα δείξει.

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση