ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ο απαραίτητος Μιλάνοφ

Ο ΑΠΟΕΛ διανύει ιστορικές μέρες αφού είναι αυτές που προηγούνται μιας ιστορικής αναμέτρησης, αυτής της Πέμπτης απέναντι στην Μπιλμπάο. Στον Αρχάγγελο ο Τόμας Κρίστιανσεν προσπαθεί να προετοιμάσει όσο πιο καλά μπορεί την ομάδα του τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι όσο και στο ψυχολογικό. Ωστόσο δεν είναι όλα ρόδινα αφού οι Μιλάνοφ και Μπαράλ χθες δεν προπονήθηκαν κανονικά και είναι αμφίβολοι για τον αγώνα της Πέμπτης.

Μπορεί όσο αφορά τον Μπαράλ το κενό του να είναι εύκολο να αναπληρωθεί αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει με τον «στρατιώτη» Ζίβκο. Ο Βούλγαρος δεξιός οπισθοφύλακας είναι απαραίτητος για τον ΑΠΟΕΛ την Πέμπτη και όλοι στην ομάδα εύχονται σήμερα να προπονηθεί κανονικά και να τεθεί στην διάθεση του προπονητή του. Όσο καλός και φιλότιμος κι’ αν είναι ο Κωστάκης Αρτυματάς το κενό του Μιλάνοφ δύσκολα αναπληρώνεται. Είναι πασιφανές στα τελευταία παιχνίδια που λείπει ο Βούλγαρος ότι το δεξί άκρο του ΑΠΟΕΛ έχει γίνει η αδύνατή του πλευρά. Μπορεί στο πρωτάθλημα αυτό να μην στοίχισε ωστόσο στην Ευρώπη και ειδικά απέναντι σε ομάδες που έχουν την ποιότητα της Μπιλμπάο η άμυνα των «γαλαζοκιτρίνων» ίσως περάσει ένα εφιαλτικό βράδυ.

Για να αντιληφθούμε το μέγεθος του πονοκεφάλου, που προκαλεί η απουσία του Μιλάνοφ, στον Τόμας Κρίστιανσεν αρκεί απλά να αναλογιστούμε τις εναλλακτικές επιλογές που υπάρχουν στις άλλες θέσεις της ομάδας. Το δεξί άκρο της άμυνας του ΑΠΟΕΛ είναι η θέση όπου η ομάδα διαθέτει τις λιγότερες εναλλακτικές επιλογές. Ουσιαστικά η μόνη καθαρόαιμη επιλογή είναι αυτή του Κύπρου Χριστοφόρου, όμως ο νεαρός είναι άπειρος. Είναι γι’ αυτό που ο Κωστάκης Αρτυματάς είναι αυτός που καλείται τους τελευταίους αγώνες να αναπληρώσει το κενό στη θέση αυτή, έστω και αν αποτελεί λύση ανάγκης. Συνεπώς η παρουσία του Μιλάνοφ στην αποστολή και κατά συνέπεια η συμπερίληψη του στην εντεκάδα για τον αγώνα απέναντι στην Μπιλμπάο κρίνεται απαραίτητη.

Απομένουν ουσιαστικά τρείς προπονήσεις για τον ΑΠΟΕΛ και τα δεδομένα όσο αφορά τους τραυματίες θα ξεκαθαρίσουν ακόμη και σήμερα. Ο Τόμας Κρίστιανσεν εύχεται όλα να πάνε καλά και οι «γαλαζοκίτρινοι» να ταξιδέψουν υπερπλήρεις στην Ισπανία.

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση