ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Και τώρα Μπιλμπάο

Παρά το γεγονός ότι βρήκε το δρόμο προς τα αντίπαλα δίκτυα μόλις στο 4ο λεπτό, ο ΑΠΟΕΛ παρέτεινε την αγωνία για τον νικητή της αναμέτρησης με την Καρμιώτισσα μέχρι το φινάλε. Το τέταρτο φετινό γκολ του Μπερτόλιο προϊδέασε για ένα άνετο απόγευμα για την ομάδα της Λευκωσίας ωστόσο το ρευστό 0-1 έμεινε αναλλοίωτο μέχρι το φινάλε, επιτρέποντας στους γηπεδούχους να ψάξουν το βαθμό της ισοπαλίας μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του Ψευδιώτη. Το τέλος της βραδιάς βρήκε τον ΑΠΟΕΛ να πανηγυρίζει το τρίποντο εκείνο που του επιτρέπει να ταξιδέψει στην Ισπανία έχοντας τον αέρα της κορυφής.

Πρώτο ημίχρονο

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε ο αγώνας μιας και στο 4ο λεπτό ο Αλωνεύτης τροφοδότησε τον Μπερτόλιο, ο οποίος με σουτ στην κίνηση έκανε το 0-1. Η ομάδα της Λευκωσίας παρέμεινε στο προσκήνιο και στο 14ο λεπτό ο Ντραγκόγεβιτς αντέδρασε θετικά σε μπαλιά του Αλωνεύτη, ενώ τρία λεπτά αργότερα αντιμετώπισε προβλήματα σε νέα μπαλιά του Κύπριου διεθνή ωστόσο το σκορ παρέμεινε το ίδιο. Οι γηπεδούχοι έψαξαν την ισοφάριση στο 23ο λεπτό με αδύναμο σουτ του Αντάμοβιτς που δεν ανησύχησε τον Βάντερμαν, ενώ μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιαννιώτα πέντε λεπτά αργότερα, κατέληξε στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Στο 34ο λεπτό ο Μπόλιανετς έφυγε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας ωστόσο υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, με τον ΑΠΟΕΛ να απειλεί εκ νέου στο 40ο λεπτό με τον Γιαμπερέ να μη μπορεί να σκοράρει με κεφαλιά, με τον Γάλλο αμυντικό να χάνει τρία λεπτά αργότερα εναέρια μονομαχία από τον Ντραγκόγεβιτς, στην τελευταία φάση άξια αναφοράς στο πρώτο 45λεπτο.

Δεύτερο ημίχρονο

Στο 5ο λεπτό της επανάληψης ο ΑΠΟΕΛ έψαξε το δεύτερο γκολ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μοράις να μην ανησυχεί τον Ντραγκόγεβιτς. Με τον ίδιο τρόπο επιχείρησαν να απειλήσουν στο 54ο λεπτό οι γηπεδούχοι ωστόσο η προσπάθεια του Αρόχα δεν είχε θετική κατάληξη. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Αλωνεύτης έψαξε τη δεύτερη τελική πάσα στην αναμέτρηση ωστόσο ο Μπερτόλιο δεν μπόρεσε να σκοράρει με σουτ από το ύψος του πέναλτι, ενώ έξι λεπτά αργότερα μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή των γαλαζοκίτρινων, ο Λοκόμπε δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την προσπάθειά του. Το μπαράζ αλλαγών μεταξύ 75ου και 80ου λεπτού δεν επήρεασε το ρυθμό του αγώνα με τον νεοεισελθόντα Ντε Καμάργκο να σημαδεύει την εξωτερική πλευρά των δικτύων στο 83ο λεπτό. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Βάτερμαν έδωσε τη λύση στη σέντρα του Μπάρμπαρο ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Σταύρου αποβλήθηκε για βίαιο μαρκάρισμα στον Γιαννιώτα. Στο τελευταίο λεπτό ο Βάντερ πλάσαρε τον Ντραγκόγεβιτς ωστόσο ο Βοσκανιάν με υπερένταση ανέκοψε πριν η μπάλα περάσει την τελική γραμμή.

Καρμιώτισσα (Λ. Λουκά): Ντραγκόγεβιτς, Βοσκανιάν, Βαττής (64' Σταύρου), Γουϊλερ, Μπάρμπαρο, Αντάμοβιτς, Αρόχα (64' Πάσεκ), Λοκόμπε, Μπόλιανετς, Σάλιακας, Μανογιάν (79' Όρντος)

ΑΠΟΕΛ (Τ. Κρίστιανσεν): Βάτερμαν, Ιωάννου, Γιαμπερέ, Μερκής, Αρτυματάς, Μοράις, Βινίσιους, Αλωνεύτης (63' Βάντερ), Γιαννιώτας, Μπερτόλιο (75' Κάνιας), Σωτηρίου (81' Ντε Καμάργκο)

Κίτρινες κάρτες: Σάλιακας, Αρόχα, Γουίλερ/Ιωάννου, Ντε Καμάργκο

Κόκκινη κάρτα: Σταύρου

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση