ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Crash test

ΑΕΚ, ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ, με αυτή τη σειρά, συνθέτουν την τριάδα της κορυφής πλέον στο πρωτάθλημά μας και με τα μεταξύ τους ντέρμπι να έρχονται προς το τέλος του δεύτερου γύρου είναι πιθανόν η συγκατοίκηση να κρατήσει για μερικές εβδομάδες.

Οι τρεις αυτές ομάδες από την αρχή έμοιαζαν οι πιο σταθερές και έφτασαν στη 14η αγωνιστική να είναι μαζί στη βαθμολογία. Έχουν μάλιστα ακριβώς τον ίδιο απολογισμό με 33 βαθμούς από 10 νίκες, τρεις ισοπαλίες και μια ήττα. Η ΑΕΛ έχασε από την ΑΕΚ, ο ΑΠΟΕΛ από την ΑΕΛ και η ΑΕΚ είναι η μόνη που έχασε από ομάδα εκτός τριάδας και συγκεκριμένα την Ομόνοια. Επιχειρούμε μια σύγκριση των τριών που συγκατοικούν.

Παρόμοια άμυνα, σκοράρει λιγότερο η ΑΕΛ

Αμυντικά, το επίπεδο των τριών της κορυφής είναι παρόμοιο αφού η ΑΕΛ δέχθηκε έξι γκολ, ο ΑΠΟΕΛ εφτά και η ΑΕΚ οκτώ. Η ΑΕΛ κράτησε το μηδέν σε εννιά ματς από τα 14, ενώ δέχθηκε πάνω από ένα γκολ μόνο στον αγώνα με την ΑΕΚ όπου ηττήθηκε. Ο ΑΠΟΕΛ κράτησε το μηδέν στα εφτά από τα πρώτα οκτώ, όμως στα τελευταία έξι δέχεται συνεχώς γκολ ενώ ποτέ δε δέχθηκε πάνω από ένα. Η δε ΑΕΚ κράτησε το μηδέν σε οκτώ αγώνες και πάνω από ένα στα παιχνίδια με ΑΕΖ και Ομόνοια.

Επιθετικά η ΑΕΛ υστερεί με 21 γκολ, ενώ η ΑΕΚ έχει 29 και ο ΑΠΟΕΛ 32. Η ομάδα του Χριστοδούλου πάντως σκοράρει σε όλα τα ματς σχεδόν, αφού μόνο Εθνικός και Ανόρθωση την κράτησαν στο μηδέν. Η ΑΕΚ κατάφερε να σκοράρει σε όλη πλην αυτού με την ουραγό Αναγέννηση και ο ΑΠΟΕΛ έμεινε στο μηδέν με Ανόρθωση και ΑΕΛ.

Φόρμα: Σε πτώση η ΑΕΚ, πιο σταθερή η ΑΕΛ

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με οκτώ στα οκτώ, όμως έκτοτε δεν παίζει και τόσο καλά ενώ δεν κέρδισε τα τέσσερα από τα τελευταία έξι. Παρόμοια η πορεία του ΑΠΟΕΛ που ξεκίνησε με 7-1-0, αλλά κέρδισε τα τρία από τα τελευταία έξι. Πιο ισορροπημένη η ΑΕΛ που κάνει διάσπαρτες γκέλες και μετρά ένα σερί τεσσάρων νικών.

Σκόρερ: Μόνο ο Πιέρος ξεχωρίζει

Τέλος, ατομικά στα γκολ ΑΕΛ και ΑΕΚ δεν έχουν τον ένα παίκτη που να τραβά την ομάδα, ενώ στον ΑΠΟΕΛ ο Πιέρος Σωτηρίου είναι στα εννιά γκολ. Για την ΑΕΛ ο πρώτος σκόρερ έχει μόλις τέσσερα (Αρουαμπαρένα) και για την ΑΕΚ ο  Άλβες έχει πέντε αλλά είναι χωρίς γκολ εδώ και πέντε αγωνιστικές.

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση