ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Οι πιθανοί σε ατάκες

Η φάση των ομίλων του Europa League ολοκληρώθηκε σε… δόσεις αλλά είναι πλέον γνωστοί οι 15 πιθανοί αντίπαλοι του ΑΠΟΕΛ στην κλήρωση της Δευτέρας(12/12, 14:00).

Να τους δούμε αναλυτικά με 2-3 κουβέντες για τον καθένα.

Οι τέσσερις από τσάμπιονς λιγκ

Γκλάντμπαχ: Βρέθηκε στα προκριματικά του τσάμπιονς λιγκ ως τέταρτη της περσινής μπουντεσλίγκα. Απέκλεισε σε αυτά με συνολικό σκορ 9-2 τη Γιάνγκ Μπόις (που βρήκε ο ΑΠΟΕΛ στον όμιλο του Europa). Σε όμιλο με Μπαρσελόνα και Σίτι ήταν αδύνατο να περάσει στο τσάμπιονς λιγκ και έτσι άφησε πίσω τη Σέλτικ για να περάσει ως τρίτη στο Europa. Φέτος στη Γερμανία είναι μόλις 13η.

Ροστόφ: Δεύτερη πέρσι στην Ρωσία, απέκλεισε Άντερλεχτ και Άγιαξ για να βρεθεί στους ομίλους του τσάμπιονς λιγκ. Εκεί βρήκε μπροστά της Μπάγερν και Ατλέτικο, όπου κατέφερε να κερδίσει τους «Βαυαρούς» με 3-2 γράφοντας ιστορία για το σύλλογο. Νίκη που μαζί με το 0-0 στην έδρα της Αϊντχόφεν την κράτησε τρίτη. Εντός συνόρων φέτος είναι έβδομη.

Λέγκια: Πρωταθλήτρια Πολωνίας και με σχετικά εύκολες κληρώσεις (Ζρίνσκι, Τρένσιν, Ντάνταλκ) πέρασε στους ομίλους. Μάζεψε συνολικά 24 γκολ από Ρεάλ, Ντόρτμουντ και Σπόρτιγνκ αλλά στο φινάλε κέρδισε τον «τελικό» με τους Πορτογάλους για να τους πάρει την τρίτη θέση. Έμεινε λίγο πίσω στο πρωτάθλημα αφού είναι τέταρτη στο -7 από την κορυφή.

Λουτογκόρετς: Σαρώνει στη Βουλγαρία τα τελευταία χρόνια. Απέναντι σε Μλάτοστ, Ερ. Αστέρα και Πλζεν προκρίθηκε για να μπει στους ομίλους. Έκανε μάχη με την Βασιλεία για την τρίτη θέση και την πήρε. Εντυπωσίασε για τις επιθετικές της επιδόσεις με Άρσεναλ και Παρί που σκόραρε στα τέσσερα ματς πέντε γκολ. Δέχθηκε 14 βέβαια. Εντός συνόρων είναι στο +6 με αγώνα λιγότερο στην κορυφή της βαθμολογίας.

Από το Europa

ΠΑΟΚ: Πρώτος στα πλέι οφ στην Ελλάδα πέρσι, κέρδισε εισιτήριο για το Europa μετά τον αποκλεισμό από τον Άγιαξ στο τσάμπιονς λιγκ και την πρόκριση επί της Ντινάμο Τιφλίδας. Στον όμιλο πέρασε από το δυνατό φινάλε με δυο νίκες εκτός με Φιορεντίνα και εντός με Σλόβαν. Εντός συνόρων η πορεία του είναι κάκιστη.

Μάντσεστερ Γιουνάϊτετ: Όλοι ξέρουν ποια είναι η ομάδα αυτή, που πέρσι αναδείχθηκε κυπελλούχος Αγγλίας. Έχει το πιο ακριβό μισθολόγιο ποδοσφαιριστών στον κόσμο και την πιο ακριβή όλων των εποχών με τον Πολ Πογκμπά. Εντός συνόρων πάει από μέτρια ως χάλια, αλλά στο Europa της άξιζε να περάσει. Είναι ζήτημα το αν θα δώσει βάρος στη διοργάνωση.

Γάνδη: Τρίτη πέρσι στο Βέλγιο μπήκε στους ομίλους του Europa και τερμάτισε πίσω από τη Σαχτάρ. Φέτος είναι πέμπτη στο πρωτάθλημα.

Βιγιαρεάλ: Έφτασε ως τα ημιτελικά στο περσινό Europa, φέτος όμως δυσκολεύτηκε να περάσει από τον όμιλο και το κατάφερε ως δεύτερη. Εξαιρετικά δύσκολος αντίπαλος, πέμπτη  στην πριμέρα με εξαιρετική έδρα.

Κράσνονταρ: Τη μάθαμε όταν πήγε εκεί ο Λαβόρδε, όμως παίζει εδώ και μια τριετία ομίλους Europa και δυο σερί χρονιές προκρίνεται κιόλας από τον όμιλο. Πέρσι βγήκε τέταρτη, φέτος είναι πέμπτη στη Ρωσία και τονίζουμε την ιδιαιτερότητα πως όταν θα παίξει στους «32» θα είναι σε προετοιμασία αφού το πρωτάθλημα έχει διακοπεί ως τις 4/3/2017.

Άντερλεχτ: Θέλει επιστροφή στους τίτλους στο Βέλγιο αφού τα τελευταία δυο τα έχασε. Παραδοσιακή δύναμη στην Ευρώπη, φέτος είναι τρίτη στο Βέλγιο και κοντά στην κορυφή. Στο Europa έδωσε μάχη με Σεντ Ετιέν και Μάϊντζ και βγήκε δεύτερη.

Αλκμάαρ: Πέρασε αφού βρήκε μπροστά της τη βολική Ζενίτ στο φινάλε. Δεν εντυπωσίασε, ενώ στην Ολλανδία είναι πέμπτη. Βάζει και τρώει αρκετά γκολ στους αγώνες της.

Άστρα: Πρωταθλήτρια Ρουμανίας που όμως φέτος είναι ένατη. Έδωσε το βάρος στην Ευρώπη και δικαιώθηκε αφού άφησε εκτός της Αούστρια του Τόρστεν Φινκ και την Πλζεν. Από αυτές που «παίζονται».

Χάποελ Μπεερ Σεβά: Μας έγινε γνωστή από τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού το Καλοκαίρι, ενώ σόκαρε την Ευρώπη με τις δυο νίκες επί της Ίντερ. Γερή έδρα με πολύ φανατισμένο κοινό. Ομάδα στα μέτρα του ΑΠΟΕΛ πάνω κάτω. Τρένο εντός συνόρων, στο +10 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Θέλτα: Σαν Ισπανική ομάδα, είναι πολύ δύσκολο να την παίξεις. Άφησε εκτός της Σταντάρ στο φινάλε ενώ στο «Μπαλαΐδος» περνά δύσκολες στιγμές ακόμα και η Μπαρσελόνα. Στην ένατη θέση της πριμέρα.

Μπιλμπάο: Ιστορικός σύλλογος της χώρας των Βάσκων και ένα πολύ δύσκολο γήπεδο το «Σαν Μαμές» και ας είναι νεόχτιστο ή καλύτερα σε νέα έκδοση. Στην έβδομη θέση στην ισπανική λίγκα φέτος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση