ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Να τους γίνει μάθημα

Στο στρατόπεδο του ΑΠΟΕΛ επικρατεί θλίψη αλλά και το αίσθημα της αδικίας γιατί σε ένα αγώνα που ήταν απόλυτα ισορροπημένος μια φάση, και μάλιστα από πέναλτι, έφερε την πρώτη ήττα στο φετινό πρωτάθλημα. Δεν θα πούμε ότι η ΑΕΛ δεν άξιζε την νίκη γιατί στο ποδόσφαιρο αυτός που σκοράρει παίρνει και το τρίποντο.

Για τον αγώνα δεν έχει και πολλά να πούμε αφού ήταν ένα μέτριο παιχνίδι στο οποία κυριάρχησε η ένταση και το πάθος. Ο Τόμας Κρίστιανσεν επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του όπως όλοι ανέμεναν αφού ούτε στα φτερά είχαμε κάποια έκπληξη αλλά ούτε και στον άξονα όπου ο Μπρεσάν ξεκίνησε βασικός. Οι «γαλαζοκίτρινοι» παρουσιάστηκαν ασύνδετοι αφού δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν ορθόδοξα και αναγκαστικά περιορίστηκαν σε μακρινές μπαλιές από πίσω. Το δυνατό όπλο του ΑΠΟΕΛ τα φτερά του, εξουδετερώθηκαν πλήρως από την τακτική και τον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΛ ενώ ο Μπρεσάν δεν μπόρεσε να λειτουργήσει σωστά και να προκαλέσει ρήγματα στην άμυνα του ΑΠΟΕΛ.

Η επιλογή του Τόμας Κρίστιανσεν να παίξει με δύο επιθετικούς αν και σωστή στην σκέψη δεν του βγήκε αφού αν και ο ΑΠΟΕΛ βελτιώθηκε εκείνο το διάστημα πάλι δεν κατάφερε να δημιουργήσει ευκαιρίες στην άμυνα της ΑΕΛ. Στο 85’ ήρθε και η φάση του πέναλτι και κάπου εκεί έδεσε το γλυκό. Ο Αστίθ κράτησε απρόσεκτα τον αντίπαλο ο οποίος μόλις αισθάνθηκε το χέρι του Ισπανού έπεσε και κέρδισε το πέναλτι. Ο Αρουαμπαρένα εκτέλεσε σωστά τον Βάτερμαν και έτσι ο ΑΠΟΕΛ βρέθηκε πίσω στο σκορ. Ουσιαστικά κάπου εκεί τελείωσε και το παιχνίδι αφού ποδόσφαιρο δεν παίχτηκε στην συνέχεια. Τα ball boys της ΑΕΛ έριχναν διαρκώς δεύτερες μπάλες στο γήπεδο ενώ όταν έπρεπε να τις δώσουν ήταν άφαντα. Επίσης οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ πέφτοντας κάτω κέρδιζαν όσο περισσότερο χρόνο μπορούσαν. Ουσιαστικά τα τελευταία δέκα λεπτά του παιχνιδιού η ΑΕΛ από θύμα που ήταν στο παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΚ έγινε θύτης.

Οι ποδοσφαιριστές και η τεχνική ηγεσία του ΑΠΟΕΛ πρέπει να αφήσουν πίσω τους το παιχνίδι που ήταν και το χειρότερο φετινό και να κοιτάξουν μπροστά. Έχουν εξάλλου να κλειδώσουν και μια πρόκριση στους ομίλους του Europa League και να παίζουν και τον Φλεβάρη στην Ευρώπη. Αν πάντως παρουσιαστούν με έτσι πρόσωπο τότε η συνέχεια θα είναι δύσκολη κυρίως με τα μαζεμένα ντέρμπι που ακολουθούν. Ο Τόμας Κρίστιανσεν λοιπόν πρέπει πρώτα αυτός να αποβάλει την λύπη από μέσα του και έπειτα να βοηθήσει τους ποδοσφαιριστές του να το πράξουν και αυτοί, εξάλλου ακόμη είναι νωρίς.

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση