ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Τους Σκανδιναβούς τους έχει

Στην τελική ευθεία για την αναμέτρηση ενάντια στην Ρόζενμποργκ μπαίνει σήμερα ο ΑΠΟΕΛ. Οι «γαλαζοκίτρινοι» που απόλαυσαν χθές το ρεπό που τους δόθηκε από τον κ.Κρίστιανσεν άλλοι πηγαίνοντας στις παραλίες (Αστίθ, Ντεβινσέντι, Ιωάννου) και άλλοι βγάζοντας την σπίτι τους στην πισίνα (Πάρντο, Ορλάντι) επιστρέφουν σήμερα στις προπονήσεις όπου θα τους περιμένει ο Τόμας Κρίστιανσεν για να ξεκινήσουν να προετοιμάζονται κατάλληλα για την Ρόζενμποργκ.

Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ έχει λάβει λογικά και την αναφορά του κ. Κωστή από την αναμέτρηση της Ρόζενμποργκ με την Νορκενπινγκ και ξεκίνησε να δουλεύει στην ανάλυση του αντιπάλου και στην εύρεση των αδύνατων του σημείων.

Η κλήρωση με την Ρόζενμποργκ μπορεί να μην κρίθηκε και η καλύτερη δυνατή για το ΑΠΟΕΛ όμως σύμφωνα με την προϊστορία εύκολα ή δύσκολα ο «Θρύλος» θα περάσει. Συγκεκριμένα τα τελευταία χρόνια ο ΑΠΟΕΛ κλήθηκε να αντιμετωπίσει 5 σκανδιναβικές ομάδες και μετρά ισάριθμες προκρίσεις.

Όλα ξεκίνησαν το ιστορικό βράδυ τις 26ης Αυγούστου όταν το ΑΠΟΕΛ νικούσε την Κοπεγχάγη από την Δανία και εξασφάλιζε την πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία του στους ομίλους του Champions League. Η συνέχεια δόθηκε με την Άαλεσουντ από την Νορβηγία το 2012 όταν ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να προκριθεί με δύο νίκες με 2-1 στο ΓΣΠ και 0-1 στην Νορβηγία με γκoλ του Αντόρνο. Από εκεί και πέρα έμελλε να γίνει ένα διάλειμμα ενός χρόνου πριν το ΑΠΟΕΛ κληθεί ν' αντιμετωπίσει 4 Σκανδιναβικές ομάδες σε 3 χρόνια.

Συγκεκριμένα το 2014 ο ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε την Ευρωπαϊκή του πορεία από το Ελσίνκι της Φιλανδίας όπου ενάντια στην ομώνυμη ομάδα εξήλθε ισόπαλος 2-2 εκτός έδρας (σκορερ Ντεβινσέντι, Σέρινταν) και νίκησε 3-0 στο ΓΣΠ. Όμως αυτή δεν θα ήταν η μόνη Σκανδιναβική ομάδα που θα έβρισκε μπροστά του το ΑΠΟΕΛ εκείνη την χρονιά αφού ένα βήμα πριν τους ομίλους βρίσκεται αντιμέτωπο με την Πρωταθλήτρια Δανίας Άαλμποργκ και με ένα εμφαντικό 4-0  στον επαναληπτικό του ΓΣΠ, πάλι στις 26 Αυγούστου εξασφαλίζει για 3η χρονιά την συμμετοχή του στους ομίλους του Champions League.

Tην επόμενη χρονιά πάλι τα ίδια με τους «γαλαζοκιτρίνους» να τίθενται αντιμέτωποι με την Μίντιλαντ Δανίας και να την αποκλείουν με συνολικό σκόρ 2-2 αλλά να προκρίνονται χάρις στα 2 εκτός έδρας γκόλ στην Δανία. Η Μίντιλαντ ήταν η ομάδα που αργότερα στους 32 του Europa League θα έβαζε δύσκολα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και θα ανάγκαζε το άστρο του Μάρκους Ράσφορτ να λάμψει.

Τέλος η συνέχεια αναμένεται να δωθεί φέτος με τις διπλές αναμετρήσεις απέναντι στην Ρόζενμποργκ και άπαντες στο «γαλαζοκίτρινο» στρατόπεδο αναμένουν αυτή η εξαιρετική παράδοση να διευρυνθεί, αφού κάτι τέτοιο θα σημαίνει και είσοδο του ΑΠΟΕΛ τουλάχιστον στους ομίλους του Europa League.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως το γεγονός ότι δεύτερη στο πρωτάθλημα της Νορβηγίας είναι η Όντ ομάδα που την Πέμπτη απέκλεισε ο ΠΑΣ Γιάννινα, με νίκη 3-0 στην Ελλάδα και ήττα 3-1 στην Νορβηγία στην παράταση, επομένως τα συμπεράσματα που εξάγονται είναι ότι ένας καλός και σοβαρός ΑΠΟΕΛ δεν έχει πολλά να φοβηθεί.

Ανδρέας Παφίτης

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση