ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Ανόρθωση: Πιο πειστική, πιο αποτελεσματική

Η παραγωγή φάσεων οφείλει να συνοδευτεί από γκολ

Κυριάκος Τοφή

Η φετινή εκδοχή της Ανόρθωσης στηρίζεται στις επιδόσεις στα μετόπισθεν, με τον Ρόνι Λέβι να επιλέγει μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση σε σχέση με την πρώτη του θητεία στον πάγκο των κυανολεύκων της Αμμοχώστου. Η «Μεγάλη Κυρία» κατέχει την όγδοη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με οκτώ γκολ παθητικό, υστερώντας μόνο σε σχέση με την ΑΕΛ η οποία έχει δεχθεί ένα λιγότερο.

Μπορεί το γνωστό γνωμικό να λέει ότι η άμυνα φέρνει τις διακρίσεις, ωστόσο το γεγονός ότι η παραγωγικότητα της Ανόρθωσης είναι η έκτη καλύτερη στη φετινή χρονιά, σαφώς και χρίζει βελτίωσης. Μετά την παρέλευση δεκατεσσάρων αγωνιστικών, η ομάδα του Ρόνι Λέβι έχει μείνει μόλις μια φορά άσφαιρη απέναντι στην Πάφος FC, αλλά πέραν των πέντε γκολ επί του Ολυμπιακού και των δύο επί της Δόξας, σκοράρει κατά κανόνα ακριβώς ένα γκολ ανά αγώνα.

Το γεγονός ότι η παραγωγικότητα της Ανόρθωσης είναι η έκτη καλύτερη στη φετινή χρονιά, σαφώς και χρίζει βελτίωσης

Πιο πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί το βαρωσιώτικο ντέρμπι εκεί όπου η ακροβασία σε τεντωμένο σχοινί διατηρήθηκε μέχρι και το 91ο λεπτό, όταν ο Βίκτορ έλυσε τον γόρδιο δεσμό από την άσπρη βούλα. Εν όψει συνέχειας, ο προπονητής οφείλει να βρει λύσεις ώστε και η άμυνα να παραμείνει... γρανιτένια, αλλά και η επίθεση να πάρει τα πάνω της. Τουλάχιστον ως προς το δημιουργικό κομμάτι, η Ανόρθωση παρουσίασε αισθητή βελτίωση τόσο απέναντι στην ΑΕΛ όσο και απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα, έχοντας ουκ ολίγες τελικές προσπάθειες.

Παρόλ' αυτά παρατηρήθηκε μια αδυναμία στην τελική προσπάθεια, ενώ παράλληλα και αρκετά κόρνερ έμειναν αναξιοποίητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Κυριάκος Τοφή

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση