ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Ανόρθωση: Ο Κάτσαρ και τα πειράματα του κόουτς

Το πρωτάθλημα πλησιάζει και ακόμα για πολλά ο Λέβι ψάχνεται

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Είμαστε ουσιαστικά στο μήνα που θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα και ο προπονητής της Ανόρθωσης Ρόνι Λέβι κυρίως προσπαθεί να κάνει συντήρηση των παικτών του μιας και χάθηκε νωρίς ο στόχος της Ευρώπης.

Αυτό το «κενό διάστημα» βοηθά τον προπονητή να κατασταλάξει και στο τι τελικά θέλει να κάνει με το ρόστερ που έχει στα χέρια του που αν κλείσει κι ο Κάτσαρ θα είναι σχεδόν ολοκληρωμένο. Ακόμα για πολλά ταλαντεύεται και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ ακόμα.

Η πιο μεγάλη απορία από όλες είναι αν θα ξεκινά με δυο μπροστά ή με έναν. Πέρσι όλη τη χρονιά έπαιζε με έναν και όταν αυτός ήταν ο Μίχαλ Ντούρις, στο δεύτερο μισό, όλα λειτούργησαν πολύ καλά. Φέτος προστέθηκε ο Νίκα Κατσαράβα που δεν είναι παίκτης για να κάνει τον αναπληρωματικό και αυτό μπέρδεψε τα πράγματα. Στα δυο επίσημα που είδαμε, ο προπονητής δοκίμασε και τα δυο σχήματα σχεδόν από ένα ημίχρονο. Με Σισέ στο πρώτο και Κατσαράβα στο δεύτερο.

Το σχήμα με δυο μπροστά και τετράδα πίσω τους δεν ταιριάζει στο υπόλοιπο ρόστερ, ενώ δεν μπορεί κάποιος να πει πως το δίδυμο Μίχαλ-Νίκα λειτουργεί ιδανικά. Επίσης προκύπτει και συζήτηση για το αν υπάρχουν αρκετές λύσεις για ένα τέτοιο σχήμα, αφού μοναδικός που έπαιξε εκεί από τους υπάρχοντες είναι ο Σισέ.

Στο σχήμα με έναν μπροστά κερδίζεις την παρουσία του Ράγιο στο χώρο του γηπέδου όπου είναι καλύτερος και πιο καλή κάλυψη των χώρων με δίδυμο πίσω του. Συζήτηση μπορεί να γίνει, σε αυτό το σχήμα, για μια επιπλέον επιλογή δημιουργικά στον άξονα με το Νόσα να μην έχει εντυπωσιάσει σε αυτό όσο τον είδαμε. O Kάτσαρ σε 171 εμφανίσεις στην Μπουντεσλίγκα έδωσε έξι ασσίστ και κυρίως έπαιξε αμυντικό χαφ αν και στο δικό μας επίπεδο δε θα υστερεί σε τεχνική κατάρτιση από οποιονδήποτε στη θέση του. Αλλά για δημιουργός στο 4-4-2 δεν μπορεί κανείς να πει πως θα σε καλύψει.

Επίσης άλλη απορία είναι το πού θα παίζει ο Πράνιτς. Όλη την προετοιμασία μαθαίναμε πως θα πήγαινε στα χαφ και θα έρθει αριστερό μπακ. Έκλεισε κιόλας ένας, Κόρχουτ, αλλά ο αποκλεισμός στην Ευρώπη άλλαξε τα δεδομένα και ο παίκτης δεν ήρθε. Τώρα τελευταία βγαίνει πως θα μείνει τελικά αριστερό μπακ ο Πράνιτς, αφού με Κάτσαρ θα έχουμε συνωστισμό επιλογών για δυο θέσεις με Βίκτορ, Οικονομίδη και Νόσα. Αν το αποφασίσει οριστικά ο Λέβι, τότε η μια κίνηση που μένει μπορεί να γίνει για την επίθεση ώστε να έχει λύσεις με βάση τα όσα σημειώσαμε παραπάνω.

Όπως αντιλαμβάνεστε, οι αποφάσεις αυτές μόνο εύκολες δεν είναι και ο χρόνος μόνο θα πιέζει από εδώ και μπρος. Μέχρι τα τέλη του μήνα θα πρέπει να κατασταλάξει ο κόουτς γιατί πειράματα στο πρωτάθλημα απαγορεύονται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δημήτρης Χριστοφόρου

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση

X