ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Ανόρθωση: Καλοδεχούμενα; Απαραίτητα!

Ένεση ψυχολογίας για τον Βραζιλιάνο επιθετικό ήταν τα δύο γκολ απέναντι στην ακαδημία Πάντεφ

Κυριάκος Τοφή

Τα δύο πρώτα γκολ του Άντρε Άλβες στη φετινή χρονιά, έστω και σε ανεπίσημο επίπεδο, ήρθαν στο φιλικό προετοιμασίας απέναντι στην ακαδημία Πάντεφ. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός σκόραρε στο 12ο και 52ο λεπτό της αναμέτρησης, διαμορφώνοντας προσωρινά το 2-0, πριν αποχωρήσει όντας ο κορυφαίος της αναμέτρησης. Αναμφίβολα η έλλειψη των εκτελεστικών του δυνατοτήτων ιδιαίτερα στο τελευταίο μισάωρο του φιλικού, ήταν από τους παράγοντες που οδήγησαν τους Σκοπιανούς αρχικά στη μείωση και συνέχεια στην ισοφάριση του σκορ σε 2-2 που ήταν και το τελικό.

Η αλήθεια είναι ότι στα φιλικά που έγιναν επί κυπριακού εδάφους, ο κεντρικός επιθετικός της «Μεγάλης Κυρίας» προβλημάτισε τόσο λόγω της δυστοκίας, όσο και της γενικότερης προσέγγισής του. Φαίνεται όμως ότι τα γκολ αυτά θα τον βοηθήσουν πολύ στο ψυχολογικό κομμάτι, έναν τομέα που η παρουσία του στο Κυπριακό πρωτάθλημα, έδειξε ότι είναι ευμετάβλητος. Χαρακτηριστικό άλλωστε είναι το τελευταίο στάδιο της περσινής χρονιάς, όταν και ο Άλβες έχασε τη θέση βασικού από τον Καμπρέρα, μη μπορώντας από ένα σημείο και έπειτα να ανακάμψει.

Αν στην εξίσωση μπει και ο τρόπος που ο Ρόνι Λέβι επέλεξε να αγωνιστεί στα φιλικά εκείνα στα οποία ο Ρούμπεν Ράγιος δεν ήταν διαθέσιμος, ή τουλάχιστον εκτός για προληπτικούς λόγους, τότε η παρουσία και ο ρόλο του Βραζιλιάνου θα είναι φέτος καθοριστικός. Ακόμα και το ενθουσιώδες και παραγωγικό ξεκίνημα του Αμπουμπακάρ Καμαρά στην προετοιμασία, κάποτε θα παρουσιάσει ύφεση με μαθηματική ακρίβεια και είναι εκεί που ο πολύπειρος φορ θα χρειαστεί όχι απλά να επιστρατευτεί, αλλά να πάρει την ομάδα στους ώμους του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Κυριάκος Τοφή

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση

X