ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Ανόρθωση: «Φύλαξε» τα ρούχα του

Μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί η μη χρησιμοποίηση του Ράγιος σε δύο φιλικά προετοιμασίας

Κυριάκος Τοφή

Η προετοιμασία της Ανόρθωσης για τη νέα χρονιά συνεχίζεται χωρίς απρόοπτα μιας και τουλάχιστον ως προς τον μεταγραφικό σχεδιασμό, η μοναδική εκκρεμότητα είναι η θέση του αριστερού ακραίου επιθετικού. Πέραν τούτου, ευτύχημα αποτελεί το γεγονός ότι από πλευράς τραυματισμών δεν έχει προκύψει κάτι άξιο αναφοράς, πλην της προληπτικής -περισσότερο- απουσίας του Ρούμπεν Ράγιος στα δύο από τα τρία φιλικά προετοιμασίας επί βουλγαρικού εδάφους.

Από την σκοπιά του Ρόνι Λέβι, το περιστατικό αυτό αποτέλεσε την συνειδητοποίηση μιας πραγματικότητας και μιας ιδιαιτερότητας που θα διέπει την φετινή πρεμιέρα και αυτή δεν είναι άλλη από τη μη συμμετοχή του Ισπανού επιτελικού μέσου. Στο φινάλε του περσινού μαραθωνίου και συγκεκριμένα στον αγώνα απέναντι στην ΑΕΚ στις 20 Μαϊου 2017, ο Ράγιος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και η ποινή του μεταφέρεται την νέα αγωνιστική περίοδο.

Η εξέλιξη αυτή αναγκάζει ουσιαστικά τον Ισραηλινό τεχνικό να προσαρμόσει ανάλογα τα επιθετικογενή του πλάνα, μιας η θέση του δεκαριού είναι μια από τις ελάχιστες χωρίς εναλλακτική λύση. Σε αρκετά φιλικά προετοιμασίας τόσο στην Κύπρο, όσο και στην Βουλγαρία, ο Ρόνι Λέβι παρέταξε στην ίδια εντεκάδα τους Άντρε Άλβες και Αμπουμπακάρ Καμαρά σε σχηματισμό 4-4-2 και δύο φορ περιοχής.

Γενικότερα σαν σκέψη και σαν υλοποίηση, η τακτική αυτή δεν είναι άγνωστη στον τεχνικό της «Μεγάλης Κυρίας» και μάλιστα εφαρμόστηκε με μεγάλη επιτυχία την διετία 2012-2013, όταν κατά την πορεία πρωταθλητισμού, οι Κάλβο και Λαβόρδε πλαισίωναν το επιθετικό δίδυμο των Ρέζεκ και Ινχζάγκι.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση

X