ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Ανόρθωση: Αρτυματάς στο μανίκι

Ο νεαρός Κύπριος κεντρικός αμυντικός δεν αποτελεί απλά μια εναλλακτική λύση

Κυριάκος Τοφή

Η αμυντική γραμμή ήταν αυτή που ταλαιπωρήθηκε περισσότερο κατά το περσινό οδοιπορικό της Ανόρθωσης, μιας και υπήρξαν στιγμές που ακόμα και οι λύσεις εκ των έσω, δεν ήταν αρκετές. Λίγο η αποτυχία στην απόκτηση του Μίλαν Σάβιτς που δεν φόρεσε ποτέ τη φανέλα με το φοίνικα στο στήθος και λίγο η μεταγραφή του Γκονσάλβες τον Ιανουάριο που ανάγκασε σε αναπροσαρμογή του μεταγραφικού σχεδιασμού, άφησε ουσιαστικά τον Ρόνι Λέβι με δύο καθαρόαιμους κεντρικούς αμυντικούς.

Ερέρο και Αγκιλάρ συνέθεσαν το βασικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο της «Μεγάλης Κυρίας» ωστόσο όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα μιας και ο δεύτερος αποδείχθηκε κάτι περισσότερο από επιρρεπής σε τραυματισμούς. Ο Ισραηλινός τεχνικός επιστράτευσε κατά διαστήματα τους Σιβού, Καλδερόν, Βίκτορ και Νικολάου για να καλύψει τα κενά που δημιουργήθηκαν από τιμωρίες και άλλες ατυχίες, ωστόσο στο τέλος της ημέρας, κάθε μετακίνηση δημιουργούσε ανισορροπία σε άλλη θέση.

Το γεγονός ότι η αμυντική γραμμή ήταν αυτή που εξοπλίστηκε πρώτη χρονιά κατά την υλοποίηση του φετινού μεταγραφικού σχεδιασμού, δεν ήταν τυχαίο. Μπανταλόφσκι, Κβέσιτς, Σίλντεφελντ, Ντουγκλάο, Πηλέας, Μακαρόφ και Αρτυματάς ήρθαν να αλλάξουν ολότελα την νευραλγική γραμμή, ενώ στην εξίσωση μπορεί να προστεθεί ακόμα και ο τερματοφύλακας Αρούς.

Οι δύο έμπειροι κεντρικοί αμυντικοί, Σίλντεφελντ και Ντουγκλάο, αναμένεται να είναι οι βασικές επιλογές με την έναρξη της χρονιάς, ωστόσο κάθε άλλο παρά αμελητέα ποσότητα θα πρέπει να θεωρείται ο νεαρός Αρτυματάς. Άλλωστε πέραν του ταλέντου και της προοπτικής που έχει, αποτελεί την έξτρα λύση που δεν είχε πέρσι ο Ρόνι Λέβι, ο οποίος κατέληξε να βγάζει τη χρονιά με μόλις δύο λύσεις στις θέσεις μπροστά από τον τερματοφύλακα.

Μάλιστα ο Αρτυματάς κατάφερε να πάρει φανέλα βασικού στα πρώτα φιλικά προετοιμασίας και έχει ήδη στείλει μηνύματα ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να πάρει θέση ακόμα και στο αρχικό σχήμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Κυριάκος Τοφή

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση

X