ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Κουράζουν Καμίνσκι-Λαβόρδε

Κυριάκος Τοφή

Στην εβδομαδιαία διάταξη του τελευταίου μήνα βρίσκονται τα ονόματα δύο πρώην κυανόλευκων, όχι μόνο όσον αφορά την ίδια την Ανόρθωση, αλλά και άλλα σωματεία της Κύπρου. Χωρίς αμφιβολία, τόσο ο Τόμας Καμίνσκι, αλλά πολύ περισσότερ ο Ρικάρντο Λαβόρδε, αποτελούν δύο μονάδες οι οποίες σεβάστηκαν και τίμησαν τη φανέλα της «Μεγάλης Κυρίας» οι οποίοι αποτέλεσε σκαλοπάτι για την παραπέρα πορεία τους.

Από τη μια ο Βέλγος τερματοφύλακας αποτέλεσε την πιο αξιόπιστη λύση από το 2008 και τον Αριάν Μπεκιάι, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις και επεμβάσεις υπό τις οδηγίες του Άντρε Πάους τη διετία 2014-2015. Αν και οι δύο πλευρές ήθελαν να παρατείνουν τη συνεργασία τους, η Άντερλεχτ και οι υπέρογκές της απαιτήσεις για τα Κυπριακά δεδομέανα, στάθηκαν εμπόδιο. Πλέον ο Καμίνσκι αγωνίζεται με τη φανέλα της Κόρτραϊκ η οποία δαπάνησε μισό εκατομμύριο για να τον κάνει δικό της και με την οποίαν διατηρεί συμβόλαιο και τη νέα χρονιά. Επομένως ο κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει και να αποταθεί στον Βελγικό σύλλογο και να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη.

Από την άλλη ο Κολομβιανός ζογκλέρ πρωταγωνίστησε στην πορεία πρωταθλητισμού της διετίας 2012-2013, πραγματοποιώντας άλμα στην καριέρα του με την μεταγραφή στην Κρασνοτάρ Ρωσίας, η οποία απέφερε ποσό πέραν του ενός εκατομμυρίου ευρώ στην Ανόρθωση. Και ο Λαβόρδε διατηρεί συμβόλαιο με την ομάδα του για τη νέα χρονιά και όσο κι αν δεν κατάφερε να πάρει πρωταγωνιστικό ρόλο, εξακολουθεί να παραμένει περιουσιακό στοιχείο του Ρωσικού συλλόγου.

Επομένως κοινό των δύο περιπτώσεων δεν είναι μόνο το επιτυχημένο τους πέρασμα από την Ανόρθωση, αλλά και το γεγονός ότι τη δεδομένα στιγμή δεσμεύονται με πλουσιοπάροχο συμβόλαιο από Ευρωπαϊκούς συλλόγους. Τουλάχιστον για την τσέπη των κυανολεύκων, οι δύο αυτοί ποδοσφαιριστές δεν είναι προσιτοί και πολύ πιθανόν για οποιοδήποτε Κυπριακό σύλλογο. Επιπρόσθετα μια πετυχημένη συνταγή του παρελθόντος δεν συναπέγεται αυτόματα ότι θα έχει την ίδια απήχηση στο παρόν.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση

X