ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Όταν η «Κυρία» πήγε EURO

Ενώ οι ποδοσφαιρόφιλοι μετρούν αντίστροφα για την έναρξη του EURO 2016, οι φίλοι της Ανόρθωσης έχουν να θυμούνται ότι στην προηγούμενη διοργάνωση του 2012, έτυχαν εκπροσώπησης. Η ομάδα της Αμμοχώστου είχε την τιμή να έχει έναν ποδοσφαιριστή της που αγωνίστηκε στα γήπεδα της Πολωνίας και αυτός δεν ήταν άλλος από τον Γιαν Ρέζεκ.

Ο Τσέχος επιθετικός αγωνίστηκε τη διετία 2011-2012 με το φοίνικα στο στήθος ως δανεικός από την Βικτόρια Πλζεν, ομάδα της πατρίδας του και με τις εμφανίσεις του έπεισε ότι αξίζει να παραμείνει κάτοικος «Αντώνης Παπαδόπουλος». Με τη συνδρομή της... UEFA και τα χρήματα που παίρνει κάθε ομάδα ως αποζημίωση για ποδοσφαιριστή της που αγωνίζεται στη διοργάνωση, η «Μεγάλη Κυρία» απέκτησε τα δικαιώματα του ποδοσφαιριστή τον οποίον μάλιστα μεταπώλησε στην Κίνα ένα χρόνο αργότερα.

Ο Ρέζεκ ξεκίνησε το EURO 2012 στη βασική εντεκάδα της Τσεχίας ωστόσο στη βαριά ήττα με 4-1 από την Ρωσία στην πρεμιέρα, αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο. Αγωνίστηκε ως αλλαγή στο νικηφόρο 1-0 επί της Πολωνίας που έδωσε το δικαίωμα στη χώρα του να προκριθεί στα προημτελικά, όπου εκεί συνάντησε την Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα στέλνοντας τους Τσεχ, Ροζίτσκι, Μπάρος, αλλά και Ρέζεκ πίσω στην πατρίδα τους, με τον τότε επιθετικό της Ανόρθωσης να αγωνίζεται για μισή περίπου ώρα στον προημιτελικό, ως αλλαγή.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση