ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΕΛ: Θετική και στα οικονομικά η Ευρώπη

Οι τρεις γύροι στην Ευρώπη έφεραν συνολικά 675 χιλιάδες στην ομάδα

Εφραίμ Γεωργίου

Εφραίμ Γεωργίου

georgioue@sppmedia.com

Στην ΑΕΛ φέτος το πάλεψαν για το Ευρωπαϊκό όνειρο των ομίλων. Μάλιστα, η ομάδα τα πήγε εξαιρετικά και αν δεν γίνονταν όσα έγιναν στον αγώνα με την Αούστρια Βιέννης τότε η ομάδα του Μπαλταζάρ θα ήταν ακόμη στο παιχνίδι.

Όμως η ουσία είναι πως η ΑΕΛ έχει μείνει εκτός Ευρώπης. Φυσικά, τα κέρδη της ομάδας ήταν αρκετά τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά. Αγωνιστικά έχουμε σχολιάσει πολλάκις την πορεία της ΑΕΛ και τα κέρδη, με το πιο σημαντικό να είναι η εμπιστοσύνη που δείχνει ο κόσμος στην ομάδα αλλά και το γεγονός πως τα μηνύματα είναι πέρα για πέρα θετικά, για μια καλή σεζόν.

Ας αφήσουμε όμως στην άκρη λίγο το αγωνιστικό κομμάτι και ας σταθούμε καθαρά στο οικονομικό. Η ΑΕΛ δεν κέρδισε τα εκατομμύρια των ομίλων όμως έβαλε στο ταμείο της ένα αξιόλογο ποσό. Οι τρεις γύροι στην Ευρώπη έφεραν συνολικά 675 χιλιάδες στην ομάδα. Μάλιστα, αν υπολογίσουμε τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τις διαφημίσεις, τα εισιτήρια (ακόμη και τα διαρκείας, μιας και η Ευρώπη έδωσε και εκεί ένα σπρώξιμο) αλλά και τα αναμνηστικά που πωλήθηκαν, τότε ο τζίρος ανεβαίνει σημαντικά. Φυσικά υπήρχαν και αρκετά έξοδα μιας και τα ταξίδια στο Φάρο της Πορτογαλίας, το Λουξεμβούργο και τη Βιέννη ήταν ένα σημαντικό κονδύλι. Βέβαια, σε καμιά περίπτωση δεν φτάνουν τα συνολικά κέρδη.

Έτσι πέραν από το πρεστίζ και τα αγωνιστικά οφέλη που είχε η ΑΕΛ, σημαντική ήταν και η οικονομική ένεση της Ευρώπης. Όπως είπαμε δεν είναι τα εκατομμύρια των ομίλων, όμως η ΑΕΛ έβαλε ένα σημαντικό ποσό στα ταμεία της που θα την βοηθήσει στη συνέχεια.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΕΛ: Κρατά την αντίδραση

ΑΕΛ: Κρατά την αντίδραση

Ο Κύπριος τεχνικός κρατά την αντίδραση της ομάδας του και το γεγονός ότι δεν τα παράτησε μέχρι το τελικό σφύριγμα
Εύη Χριστοδούλου
 |  ΑΕΛ