ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

ΑΕΛ: Τα φιλικά είναι για να γεμίζουν τα Καλοκαίρια

Σκέψεις για τη γενικότερη εικόνα της ομάδας του Κέρκες

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Κάθε χρόνο, εδώ και 23 Καλοκαίρια, όταν μια ομάδα εντυπωσιάζει στα φιλικά, παίζει μια ατάκα στις ραδιοφωνικές εκπομπές, στα κείμενα και γενικότερα στα ποδοσφαιρικά στέκια. «Ας μην ξεχνάμε πως κάποτε μια ομάδα είχε κερδίσει όλα τα φιλικά και μετά υποβιβάστηκε». Κάθε φορά μάλιστα που η παρέα, ή το ακροατήριο, έχει οπαδό της ΑΕΛ είναι πιθανό να τον δεις να συντρομάσσεται.

Στην κορυφή όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα με Χουράδο, ο Μυτίδης αναμένεται να ξεκινήσει τη χρονιά. Όλοι στην ΑΕΛ θα ήθελαν να τα πάει τόσο καλά ώστε να μείνει

Αυτή η φράση, που αγγίζει τα όρια της ποδοσφαιρικής θεώρησης τόσες φορές που έχει ειπωθεί, στην ΑΕΛ αναφέρεται και σε όσα έγιναν το Καλοκαίρι του 1995 και ουδεμία σχέση είχαν με όσα η ομάδα βίωσε το Φθινόπωρο και μέχρι τον Μάη του 1996 που έφερε τον υποβιβασμό της.

Είναι για αυτό που η λέξη ενθουσιασμός για νίκες σε φιλικά είναι απαγορευμένη για τους ΑΕΛίστες και ουδείς δίνει περισσότερη σημασία στις φετινές νίκες από αυτήν που της πρέπει. Τα χαρακτηριστικά της ομάδας είναι που θέλεις να δεις και την ατομική κατάσταση των παικτών και όχι αποτελέσματα.

Να καταγράψουμε και εμείς τα συμπεράσματά μας.

Η ενδεκάδα που επέλεξε ο Κέρκες με την Αλκή, κάλλιστα μπορεί να είναι ίδια κατά 10/11 με τον Ερμή. Θυμίζουμε ξεκίνησαν οι : Βοζίνια, Ν. Τεξέϊρα, Λαφράνς, Τζούνιορ, Γουίλερ, Ζτραβκόβσκι, Σίλβα, Ντα Σίλβα, Τόρρες, Μυτίδης, Αβραάμ.

Λέμε κατά 10/11 γιατί στη μεσαία γραμμή είναι να αποκτηθεί ένας ακόμα με τη λογική να αποτελεί πρωτοκλασάτη λύση. Δε λέμε πως θα είναι σίγουρα ενδεκάδα με Ερμή, αλλά γενικότερα στο πλάνο θα είναι βασικός.

Στα υπόλοιπα, ο Βοζίνια αναμένεται να έχει χρονιά σαν την περσινή. Δηλαδή όταν είναι υγιής θα παίζει. Στην άμυνα η επιστροφή του Ντόσα στην κανονικότητα του δίνει σαφές προβάδισμα για τη θέση δίπλα στο Λαφράνς που δεν αμφισβητείται. Το κενό του Μιτρέα, τόσο αμυντικά όσο και στο σκοράρισμα που ο Ρουμάνος το έχει, μπορεί σαφώς να το καλύψει ο καλός και υγιής Ντόσα. Πίσω τους οι Ράσο και Τεισέιρα.

Στα άκρα, ο Νιλς Τειξέιρα παίρνει τη θέση στο δεξί, με το Χάρη Κυριάκου πίσω του. Αριστερά, ο Γουίλερ φαίνεται πως θα έχει προβάδισμα έναντι του Αβραάμ, αφού ο τελευταίος υπολογίζεται και για μπροστά. Στο ενδεχόμενο Αβραάμ…εξτρέμ, τότε ο Μιχαηλίδης θα έχει ενεργό ρόλο στο ρόστερ.

Στη μεσαία γραμμή, πέραν αυτού που θα έρθει είναι ο Άλεξ Ντα Σίλβα που για τον επιτελικό ρόλο έχει σαφές προβάδισμα να είναι βασικός ενώ ο Λέο Σίλβα είναι η επικρατέστερη λύση για «8». Υπάρχει βέβαια και ο Αντάμοβιτς που έμεινε λίγο πίσω λόγων του προβλήματος που αντιμετώπισε. Στις θέσεις πίσω από τον Άλεξ «παίζει» το πράγμα πάντως με Φιντέλις, Νταβόρ, Γερολέμου να αποτελούν λύσεις.

Στα άκρα, δεξιά περιμένουμε να μη βγαίνει εύκολα ο Μάνου Τόρες. Αριστερά γίνονται διάφορες δοκιμές με Αβραάμ, Μπενίτεθ. Υπάρχουν και οι επιλογές των Μαρκόσκι, Ρομάν, Ηλία, Πεχλιβάνη και θα δούμε. Στην κορυφή όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα με Χουράδο, ο Μυτίδης αναμένεται να ξεκινήσει τη χρονιά. Όλοι στην ΑΕΛ θα ήθελαν να τα πάει τόσο καλά ώστε να μείνει. Η κίνηση απόκτησης του Νέστωρα έγινε για πιστεύουν στις ικανότητές του.

Ίσως αυτό να του έλειπε για να βγάλει στο χορτάρι όσα πιστεύουμε πως μπορεί. Κάποιος να τον πιστέψει και να τον στηρίξει.

Αυτά είναι συμπεράσματα Κυριακής 12/8. Πολλά μπορούν να αλλάξουν αλλά ως τώρα εκεί πάει το πράγμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΕΛ: Η ευκαιρία της

ΑΕΛ: Η ευκαιρία της

Η ομάδα της Λεμεσού σε ενδεχόμενη επιτυχία επί της Ομόνοιας ανεβαίνει στο βαθμολογικό πίνακα
 |  ΑΕΛ
X