ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Λαβωμένοι αλλά πεισμωμένοι

Η διάσκεψη τύπου σε σημεία

Υπάρχουν συνεντεύξεις τύπου προπονητών που πας και σπας το κεφάλι σου να βρεις κάτι να ρωτήσεις. Άλλες πάλι, που σπας για να σκεφτείς τι απ’όλα θα ρωτήσεις πρώτο. Αυτή της Παρασκευής(20/1) στην ΑΕΛ ήταν σίγουρα από εκείνες τις δεύτερες.

Ο Πάμπος Χριστοδούλου είχε αυτή τη φορά πολλά να πει, όμως επέλεξε να μην τα πει από μόνος του αλλά να ερωτηθεί για αυτά προκειμένου να τα εξηγήσει. Ο κόσμος της ΑΕΛ το είχε ανάγκη να ακούσει τον καθ’ ύλην αρμόδιο για τις ποδοσφαιρικές αποφάσεις, να του λέει τι και κυρίως γιατί έγινε.

Δώσαμε το παρών μας εκεί και σας μεταφέρουμε σε σημεία όσα, σημαντικότατα, ειπώθηκαν από τη δική μας ματιά:

-Το μήνυμα που ήθελε να στείλει ο Πάμπος Χριστοδούλου δεν ήταν αλλοίωσης της δύσκολης πραγματικότητας, αλλά αντίθετα πως έστω και με το ρόστερ αποδυναμωμένο, η ομάδα θα παλέψει με τα… χίλια της σε κάθε παιχνίδι για να πετύχει τους στόχους της. Το έλεγε σε κάθε του απάντηση αυτό.

-Σάρκι και Αγκινάλντο έφυγαν γιατί δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν καθόλου, κάτι που ήταν προγραμματισμένο. Για αυτό και οι αντικαταστάτες τους στο ρόστερ, Μπλάνκο, Πίτι, έκλεισαν πριν καν ξεκινήσει επίσημα η μεταγραφική περίοδος.

Μπουένο ήταν μεν βασικός, όμως τον τελευταίο καιρό είχε το μυαλό του αλλού και συγκεκριμένα σε πρόταση από άλλη ομάδα με περισσότερα λεφτά. Έφυγε γιατί αυτό επηρέαζε και την απόδοσή του. «Θέλω παίκτες απόλυτα συγκεντρωμένους», είπε ο Χριστοδούλου.

Παπάνκο δεν ήταν στο πλάνο της τεχνικής ηγεσίας να φύγει, όμως η οικογένειά του δεν ήθελε να μείνει άλλο στην Κύπρο και αυτό έκανε τον παίκτη να επιθυμεί όπως αποχωρήσει. Το «Θέλω παίκτες απόλυτα συγκεντρωμένους», κολλά κι εδώ όμως για άλλους λόγους.

Σιέλης από την άλλη ήταν εντελώς εκτός προγραμματισμού αυτό που έγινε. Προσπάθησε να τον μεταπείσει να μείνει τουλάχιστον μέχρι το Καλοκαίρι για να βρει ομάδα από την Ευρώπη που θα ήταν καλύτερα και για τον ίδιο. Ο «μπαμπούλας» των λεφτών της Ασίας όμως χτύπησε και την ΑΕΛ. Τον πλήγωσε η εξέλιξη και το παραδέχθηκε.

-Για αυτούς που ήρθαν είπε για τον Σάσι πως είναι μια λύση από αυτές που λέμε «ξέρεις τι παίρνεις και το πληρώνεις ανάλογα με χαμηλό ρίσκο». Μπορεί να της δώσει λύσεις σε διαφορετικές θέσεις και με τις αποχωρήσεις που προέκυψαν, αυτό αναγκαστικά ήταν και κριτήριο επιλογής.

-Ανάλογα και για τον Μίτρεα.  Ουσιαστικά είναι «δυο σε συσκευασία του ενός», αφού θα καλύψει τους ρόλους των Σιέλη και Παπάνκο. Πρωτοκλασάτη λύση για στόπερ, δεύτερη επιλογή για αριστερό μπακ.

-Για Πίτι τόνισε πως δεν είναι τρελός για να μην τον βάζει αν ήταν έτοιμος. Του έδωσε ακόμα και παραπάνω χρόνο από όσο ίσως θα έπρεπε και σταδιακά θα τον εντάξει.

-Τόνισε ξανά με κάθετο και ξεκάθαρο τρόπο πως δεν έχουμε 2011-12 αλλά 2016-17. Ήταν έντονος σε αυτό, αφού από την πρώτη μέρα που επέστρεψε το λέει και το ξαναλέει. Ήταν από τις στιγμές που ο κόσμος της ΑΕΛ το ένιωσε με απότομο τρόπο το γεγονός πως οι συνθήκες είναι διαφορετικές και ήταν αναγκαίο να του γίνει υπενθύμιση πως ουδέποτε έταξαν πράγματα που δε θα μπορούσαν να κάνουν.

Εν κατακλείδι, ο Πάμπος Χριστοδούλου είναι σε μια από εκείνες τις στιγμές που πρέπει να βάλει το πείσμα του μπροστά και να ενώσει ξανά τα κομμάτια του ρόστερ. Είναι πάντα πιο δύσκολο να το προσπαθείς Γενάρη παρά Καλοκαίρι, όμως για αυτό είναι εκεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση