ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ο Παναθηναϊκός τίμησε Αγιομαμίτη και Παμπουλλή

Μέσα σε πολύ όμορφο κλίμα οι Σχολές Ποδοσφαίρου ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ τίμησαν δυο μεγάλα ονόματα του Κυπριακού Ποδοσφαίρου των οποίων το όνομα έχει γραφτεί με γράμματα ανεξίτηλα στην ποδοσφαιρική βίβλο του τόπου μας. Η εκδήλωση έγινε με στόχο σε μια προσπάθεια τα παιδιά να μαθαίνουν για την ποδοσφαιρική ιστορία του τόπου τους όπως επίσης και τα μυστικά της μπάλας από τους ίδιους τους μεγάλους μπαλαδώρους άλλων εποχών. 

Οι Άκης Αγιομαμίτης και Πάμπος Παμπουλλής σημάδεψαν δυο διαδοχικές γενεές τις  οποίες ακόμη υμνούν οι Κύπριοι Φιλάθλοι και θυμούνται με τις καλύτερες εικόνες και αναμνήσεις. Και οι δυο αγωνίστηκαν στην ιστορική ομάδα της Κρήτης τον  Ο.Φ.Η. Ο Άκης Αγιομαμίτης αποτελεί ένα μεγάλο επίσης κομμάτι της ιστορίας του ΑΠΟΛΛΩΝΑ και ο Πάμπος Παμπουλλής της Α.Ε.Λ. ενώ ο τελευταίος αγωνίστηκε για μια επταετία στον Ολυμπιακό Πειραιώς κερδίζοντας μάλιστα και 6 τίτλους. Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν ο Άκης Αγιομαμίτης ευχαρίστησε θερμά τον Πάμπο Παμπουλλή γιατί την τότε εποχή ήταν ο άνθρωπος ο οποίος πρότεινε τον Άκη Αγιομαμίτη στον Ο.Φ.Η. !

Η εκδήλωση έγινε στις εγκαταστάσεις των Σχολών Ποδοσφαίρου Παναθηναϊκού στη Μονή όπου στην παρουσία των Ακαδημιών του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, της MANCHESTER F.A. και του ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Δήμου Αγίου Αθανασίου ο Υπεύθυνος Σχολών Παναθηναϊκού Κύπρου Τηλέμαχος Αθανασίου απένειμε στους δυο άντρες τιμητικές πλακέτες εκ μέρους των Σχολών Ποδοσφαίρου ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ. Οι κύριοι Αγιομαμίτης και Παμπουλλής μίλησαν στα παιδιά και τον κόσμο για τις εμπειρίες τους και παράλληλα έδωσαν στους μικρούς ποδοσφαιριστές πολλές συμβουλές για την ποδοσφαιρική τους εκπαίδευση. Οι Άκης Αγιομαμίτης και Πάμπος Παμπουλλής καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο και φωτογραφήθηκαν με τα παιδιά μέσα σε μια ομολογουμένως όμορφη και εορταστική ατμόσφαιρα.


ΤΟ WHO IS WHO ΤΩΝ 2 ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

ΆΚΗΣ ΑΓΙΟΜΑΜΙΤΗΣ:  Ένα Όνομα μια Ιστορία
Ο Άκης Αγιομαμίτης υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους Κύπριους αμυντικούς όλων των εποχών. Υψηλόσωμος, τεχνίτης, ηγέτης και  πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι ο Άκης Αγιομαμίτης είναι από τους παίκτες που δε γνώρισαν ποτέ τι θα πει πάγκος! Ο Άκης Αγιομαμίτης αγωνίστηκε στον  στον ΑΠΟΛΛΩΝΑ Λεμεσού και στον Ο.Φ.Η. από το 1971 μέχρι και το 1986. Στην ομάδα του Ο.Φ.Η. είχε 184 συμμετοχές ενώ σημείωσε και 4 γκολ. Ο Άκης Αγιομαμίτης ακολούθως ακολούθησε Προπονητική καριέρα περνώντας από τις Bloemfontein Celticμε την οποία κατέκτησε χωρίς ήττα το Πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας Νοτίου Αφρικής, την Black Aces της Νοτίου Αφρικής και τον ΑΡΗ Λεμεσού. Ο Άκης Αγιομαμίτης έχει μάλιστα ψηφιστεί στην καλύτερη ενδεκάδα όλων των εποχών του Ο.Φ.Η. Ο Άκης Αγιομαμίτης είχε την τύχη να αγωνιστεί με πολύ μεγάλα ονόματα στον Ο.Φ.Η. καθώς η μεταγραφή του στον Ο.Φ.Η. συνέπεσε με τη συγχώνευση δυο φουρνιών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών παλαιών και νέων οι οποίες έμελλαν να δημιουργήσουν τον μεγάλο Ο.Φ.Η. της εποχής εκείνης. Οι Ράϊκο Γιαννανιν, Μιχάλης Τζιράκης, Λευτέρης Πουπάκης, Παπαδημητρίου, Κορωνάκης,  Γιάννης Σαμαρας, Θωμάς Τσιριμώκος και Νίκος Νιόμπλιας είναι μόνο μερικά από τα ονόματα με τους οποίους αγωνίστηκε ο Άκης Αγιομαμίτης!


ΠΑΜΠΟΣ ΠΑΜΠΟΥΛΛΗΣ: «Η αλεπού των Γηπέδων» άλλως «Mr Goal»  άλλως «Καμικάζι»!
Ο Χαράλαμπος Παπαδόπουλος ή Πάμπος Παμπουλής αγωνίστηκε στην Α.Ε. Λεμεσού την περίοδο 1967-1968 όπου και αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του Πρωταθλήματος ΜΕ 34 ΓΚΟΛ ΠΑΚΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ. Ο δαιμόνιος ακραίος επιθετικός με την υψηλή ποδοσφαιρική τεχνική του κατάρτιση, χρήστης και των δυο ποδιών, ικανότατος και γρήγορος ντριμπλερ μετακόμισε ακολούθως στον Ολυμπιακό Πειραιώς  όπου αγωνίστηκε για μία επταετία (1970 – 1977) και κέρδισε με την ομάδα τρία πρωταθλήματα (1973, 1974, 1975)  και τρία Κύπελλα (1971, 1973, 1975) . Η μεταγραφή του μάλιστα κόστισε τότε 400.000 δρχ. ένα ποσό άκρως τεράστιο για την εποχή εκείνη. Αγωνιζόταν σαν δεξιό εξτρέμ και αναστάτωνε τις άμυνες από εκείνη την πλευρά ενώ έβαλε και πολλά γκολ με κεφαλιά ψαράκι που ήταν και η σπεσιαλιτέ του. Οι φίλαθλοι της εποχής χαρακτήριζαν τον Παμπουλλή ως «αλεπού των γηπέδων» καθώς ήταν μεγάλη η ικανότητα του να «τρυπώνει στις αντίπαλες άμυνες και να σκοράρει! Γρήγορα ο Παμπουλλής έγινε σύμβολο του Ολυμπιακού Πειραιώς και η φωτογραφία του σήμερα κοσμεί το μουσείο του Ολυμπιακού στο Στάδιο Καραϊσκάκη φιγουράρωντας ανάμεσα στους καλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών της Πειραιώτικης ομάδας. Από τον Ολυμπιακό έφυγε το 1977 για να αγωνιστεί λίγο και με την ομάδα του ΟΦΗ. Στην εθνική της Κύπρου έχει 22 συμμετοχές και 5 γκολ. Ο Πάμπος Παμπουλλής αγωνίστηκε επίσης στην Αμερική στην Metros-Croatia όπOυ είχε μοναδικές εμπειρίες αγωνιζόμενος απέναντι σε μεγάλα ονόματα της εποχής όπως ο Πελέ, ο Εουσέμπιο, ο Ζαϊρζίνιο, ο Αλπερτος Κάρλος, ο Μπεκενμπαόυερ και πολλοί άλλοι μεγάλοι μύθοι του Παγκοσμίου Ποδοσφαίρου! Σήμερα ο μεγάλος θρύλος των Κυπριακών Γηπέδων Πάμπος Παμπουλλής συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο ποδόσφαιρο ως προπονητής της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου του Ανοιχτού Σχολείου Δήμου Αγίου Αθανασίου.

Δ.Τ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση