ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Σημάδια μεταμόρφωσης

Μια ομάδα που παραπαίει ως σύνολο σχεδόν για μια ολόκληρη χρονιά, είναι λογικό να παρασύρει με το «ποτάμι» της άσχημης απόδοσής της παίκτες που όχι απλά δεν είναι μέτριοι ή κακοί, αλλά ακόμη κι αυτούς που σε ένα συμπαγές και αξιόπιστο σύνολο μπορούν να προσφέρουν ουσιαστικά. Προς απόδειξη για το αληθές του λόγου, και μιας και το θέμα αφορά την ΑΕΛ, δεν χρειάζεται να ανατρέξει κανείς και πολύ μακριά. Ας φέρει απλά στο μυαλό του τι άκουγαν οι Μάριος Νικολάου και Σίλας τη σεζόν 2010-11 (ο Πορτογάλος στο δεύτερο μισό, όταν και εντάχθηκε στο ρόστερ) και πόσα πρόσφεραν την μερικούς μήνες αργότερα, στην πορεία της ομάδας προς το «ιερό δισκοπότηρο» του πρωταθλήματος.

Η φετινή χρονιά έχει μόλις αρχίσει. Αυτό το πρώιμο στάδιο δεν προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα, αφού ένα από τα πιο σημαντικά προσόντα στο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικότερα είναι η σταθερότητα, που κρίνεται σε βάθος χρόνου. Εντούτοις, τα μηνύματα «μεταμόρφωσης» που στάληκαν από έναν παίκτη που πέρσι έμοιαζε... τσακωμένος με την ουσία και την αποτελεσματικότητα (αν εξαιρέσουμε ορισμένες πολύ συγκεκριμένες εκλάμψεις) είναι άκρως ενθαρρυντικά. Ο λόγος για τον Μέσκα, ο ρόλος του οποίου στους πρώτους δύο, νικηφόρους αγώνες της ομάδας του στο νέο πρωτάθλημα ήταν κομβικός.

Ο 23χρονος εξτρέμ μπήκε στη νέα σεζόν με... κέφια. Ήταν ο πρωταγωνιστής σε αρκετές από τις καλές στιγμές που έφτιαξε η ΑΕΛ στον αγώνα της πρεμιέρας με την Αναγέννηση και, το πιο σημαντικό, ο παίκτης που κέρδισε το πέναλτι από το οποίο ήρθε η λύση στα προβλήματα που έβαλε η ανασταλτική λειτουργία του αντιπάλου, αλλά και η αναποτελεσματικότητα του Γουέλινγκτον. Απέναντι στη Δόξα, ο Μέσκα ήταν στο σημείο που έπρεπε για να ανοίξει τον προσωπικό του λογαριασμό σκοραρίσματος τη φετινή σεζόν μετά την ασσίστ πάρε-βάλε του Φορτούνα, προτού διασχίσει σχεδόν το μισό γήπεδο με τη μπάλα στα πόδια για να «σερβίρει» στον Λούκας Σόουζα το γκολ που «καθάρισε» το ματς. Με λίγα λόγια, ο αφρικανικής καταγωγής Πορτογάλος είχε ενεργή συμμετοχή στα τρία από τα τέσσερα γκολ που γράφει εώς τώρα το «κοντέρ» της ομάδας του.

Κι επειδή το να μειώνει τα επιτεύγματα του οποιουδήποτε είναι ίδιον του Κύπριου ποδοσφαιρόφιλου, προτού θεωρήσει ο οποιοσδήποτε μικρής σημασίας τα πεπραγμένα του Μέσκα επειδή έγιναν σε αναμετρήσεις με «μικρούς στο δέμας» αντιπάλους, ας λάβει υπόψιν ότι οι βάσεις για την υλοποίηση των στόχων της οποιασδήποτε ομάδας γίνονται πιο στέρεες όταν περιορίσει στο μέγιστο δυνατό τις βαθμολογικές απώλειες στους αγώνες που φέρει το στάτους του φαβορί.

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΕΛ: Σήκωσαν μανίκια

ΑΕΛ: Σήκωσαν μανίκια

Έχει ήδη καταρτιστεί μια μικρή λίστα με υποψηφίους τεχνικούς διευθυντές
Εύη Χριστοδούλου
 |  ΑΕΛ