ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Δεμένος» με τη Μεσόγειο

Παρά το γεγονός ότι διανύει το 33ο έτος της ηλικίας του, τα χρόνια που πέρασε κι οι ομάδες που άλλαξε εκτός των συνόρων της πατρίδας του μετρούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Εντούτοις, η σύνδεση του Ντανίλο Μπουένο με την ευρύτερη γεωγραφική τοποθεσία του νησιού μας είναι εντονότατη, αφού για τέταρτη φορά μπαίνει σε αεροπλάνο με τελικό προορισμό μια πόλη που «βρέχεται» από τη Μεσόγειο.

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός «ξενιτεύτηκε» για πρώτη φορά στην καριέρα του το 2010, όταν μετά από μια τετραετία στην Μπραγκαντίνο εντάχθηκε στο δυναμικό της Ετουάλ ντου Σαχέλ, που εδρεύει στην πόλη Σους και βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή της Τυνησίας. Η πρώτη του εμπειρία μακριά από τα πάτρια εδάφη ήταν άκρως επιτυχημένη, αφού ολοκλήρωσε τη σεζόν σκοράροντας δέκα φορές στα 23 παιχνίδια που αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της χώρας, νούμερο τερμάτων που συνιστά ατομικό ρεκόρ.

Την επόμενη σεζόν πρόλαβε να παίξει σε πέντε αγώνες (σκόραρε μία φορά) προτού μετακομίσει στη Μερσίνα για λογαριασμό της τοπικής Μερσίν Ιντμάν Γιουρντού, η οποία πλήρωσε σχεδόν 400 χιλιάδες ευρώ για να τον πάρει στη νότια ακτή της Τουρκίας, που σχεδόν ενώνεται με μια νοητή ευθεία με το Ριζοκάρπασο. Πέρασε τον επόμενο χρόνο εκεί καταγράφοντας συνολικά 22 συμμετοχές στην πρώτη κατηγορία του τουρκικού πρωταθλήματος, σημειώνοντας κι ένα γκολ.

Τον χειμώνα του ’13 το «ταξίδι» στη Μεσόγειο ολοκληρώθηκε. Ο Μπουένο επέστρεψε στην πατρίδα του και αγωνίστηκε σε Μποταφόγκο, Σάο Καετάνο και Μπαραγκαντίνο προτού δοκιμάσει ξανά την τύχη του μακριά από τα πάτρια εδάφη. Προορισμός αυτή τη φορά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Αλ Ιτιχάντ, τη φανέλα της οποίας φόρεσε για ένα χρόνο. Η Ρεγκάτας και ξανά η Μποταφόγκο τον ενέταξαν στη δύναμή τους μετά το ταξίδι στον Αραβικό Κόλπο και αποτέλεσαν τον ενδιάμεσο σταθμό πριν την επιστροφή του στα μέρη μας, αυτή τη φορά στη Λεμεσό και την ΑΕΛ.

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση