ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

ΑΕΚ: Κέρδος ένας ολόκληρος μήνας

Η έναρξη των φετινών υποχρεώσεων μετατέθηκε ένα μήνα σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή

Κυριάκος Τοφή

Η κατάκτηση του κυπέλλου της σεζόν 2017-2018, επιτρέπει στην ΑΕΚ να πάρει το προνομιακό εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ, με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις να ξεκινούν στον δεύτερο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης. Οι Λαρνακείς θα αποφύγουν τους αγώνες της 12ης και 19ης Ιουλίου, εκεί όπου θα αγωνιστούν οι άλλοι δύο εκπρόσωποι της Κύπρου στο θεσμό, Ανόρθωση και Απόλλωνας.

Το πρώτο επίσημο παιχνίδι των κιτρινοπράσινων για την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα είναι στις 26 Ιουλίου, γεγονός που δίνει περισσότερο χρόνο για αποκατάσταση αλλά και μεταγραφικό σχεδιασμό. Είναι χαρακτηριστικό το ότι οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ΑΕΚ έχουν μετατεθεί κατά ένα μήνα σε σχέση με τα περσινά πεπραγμένα, όταν το ποδαρικό έγινε στις 29 Ιουνίου 2017.

Ομοίως και στο πρόσφατο παρελθόν, η ΑΕΚ είχε τεθεί αντιμέτωπη με τη Φολγκόρε από τον Άγιο Μαρίνο στις 30 Ιουνίου 2016, αλλά και την Μπορντό Γαλλίας στις 30 Ιουλίου 2015. Η γρήγορη έναρξη των δύο τελευταίων σεζόν δεν ήταν ευεργετική ούτε για την ξεκούραση των ποδοσφαιριστών, αλλά ούτε για την προσπάθεια διατήρησης συνέπειας και διάρκειας μέχρι το φινάλε.

Αναμφίβολα ο Άντερ Μουρίγιο βλέπει την παράταση της φετινής πρεμιέρας να του δίνει περισσότερο χρόνο για δράση, ξεκινώντας από την εξεύρεση του αντικαταστάτη του Ιμανόλ Ιδιακέθ. Την ίδια στιγμή βέβαια γνωρίζει πως δεν μπορεί να γίνει λόγος για εφυσηχασμό μιας και οι απαιτήσεις της νέας χρονιάς θα είναι ακόμα υψηλότερες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση

X