ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

ΑΕΚ: Αδιάσπαστο δίδυμο

Η Ελληνική Τράπεζα και το 24sports μαζί στην ενημέρωση για τις κυπριακές ομάδες στην Ευρώπη

Κυριάκος Τοφή

Αλλαγές και στις τρεις γραμμές έχει προλάβει να κάνει στα πρώτα πέντε επίσημα παιχνίδια της χρονιάς ο Ιμανόλ Ιδιακέθ, ωστόσο ένα δίδυμο μοιάζει να είναι αναλλοίωτο και ατάραχο. Πέραν των ανακατατάξεων στο σχηματισμό με τους τέσσερις αμυντικούς να γίνονται τρεις, ο Ισπανός τεχνικός έχει ήδη χρησιμοποιήσει ένα σεβαστό αριθμό ποδοσφαιριστών, σε σημείο που μια μικρή μερίδα μπορεί να θεωρηθεί αναντικατάστατη.

Παρόλ’ αυτά το δίδυμο που θεωρείται και είναι αδιάσπαστο, είναι αυτό στη μεσαία γραμμή με τους Χόρχε Λαρένα και Βίνσεντ Λαμπάν να συμπληρώνουν ιδανικά ο ένας τον άλλον. Μπορεί το ηλικιακό τους άθροισμα να ξεπερνά τον αριθμό εξήντα, ωστόσο το πάθος, η ωριμότητα και η ουσιαστικότητα είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν τόσο τον Ισπανό, όσο και τον Γάλλο μέσο.

Ο Λαρένα θεωρείται ένας σύγχρονος box-to-box μέσος ο οποίος μπορεί να κουβαλήσει μπάλα με την ίδια άνεση σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, έχοντας μάλιστα και το γκολ. Πότε με μακρινά σουτ και πότε με απευθείας εκτελέσεις φάουλ, ο Ισπανός μέσος είναι ένας ποδοσφαιριστής που κανένας αντίπαλος δεν μπορεί να αφήσει από τα μάτια του για δευτερόλεπτο.

Ο Λαμπάν αγωνίζεται με την ίδια πυγμή και την ίδια αποφασιστικότητα που αγωνιζόταν σε Διγενή Μόρφου και Ανόρθωση, δείχνοντας να παραμένει ανεπηρεάστος από το πέρασμα του χρόνου. Ο δυναμισμός του συχνά-πυκνά του στοιχίζει ωστόσο ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι αποτελεί ένα σκληροτράχηλο μέσο ο οποίος γνωρίζει άριστα την αποστολή του εντός αγωνιστικού χώρου και μπορεί να συμπαρασύρει με τον ενθουσιασμό του και τους συμποδοσφαιριστές του.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ:

GLOBAL COLLEGE
http://www.globalcollege.ac.cy

NESCAFE 
www.nescafe.gr

KAPNOS AIRPORT SHUTTLE
www.kapnosairportshuttle.com

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Κυριάκος Τοφή

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση

X