ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Παραγκωνισμένοι αλλά έτοιμοι

Παρόλο που το ισπανικό στοιχείο όχι απλώς κυριαρχεί στο ρόστερ της ΑΕΚ για άλλη μια χρονιά, αλλά φαίνεται ότι αποδίδει και στο γήπεδο, οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές παρουσιάζονται έτοιμοι να διεκδικήσουν ρόλο και χρόνο. Ήδη ο Μάριος Αντωνιάδης κατάφερε πολύ νωρίς να εξασφαλίσει φανέλα βασικού είτε ως κεντρικός, είτε ως αριστερός ακραίος αμυντικός, ωστόσο τη δεδομένη στιγμή αποτελεί την εξαίρεση παρά τον κανόνα.

Κατά την περσινή περίοδο, ο μοναδικός Κύπριος ποδοσφαιριστής που συμπλήρωσε τετραψήφιο αριθμό αγωνιστικών λεπτών, ήταν ο Ηλίας Χαραλάμπους οριακά. Πλην του πρώην πλέον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, οι Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης, Αντώνης Γιωργαλλίδης και Νικόλας Εγγλέζου είχαν κατά καιρούς εμφανίσεις ωστόσο πλην του διεθνή τερματοφύλακα, ουδείς μονιμοποιήθηκε.

Η προσθήκη του Ονησίφορου Ρουσιά αλλά και ο μόνιμος επαναπατρισμός του Νέστορα Μυτίδη, αυξάνει τις επιλογές του Ιμανόλ Ιδιακέθ ως προς το ντόπιο στοιχείο, αλλά και τον συναγωνισμό στη θέση του κεντρικού επιθετικού. Τη δεδομένη στιγμή ο Φλοριάν Τολεμές θεωρείται ο βασικός φορ των κιτρινοπράσινων ωστόσο είναι λογικό ότι κατά τη διάρκεια της χρονιάς… όλοι οι καλοί θα χωρέσουν στο αρχικό σχήμα.

Σε κάθε περίπτωση προέχει η αναγνώριση της αξίας και των δυνατοτήτων όλων των Κύπριων ποδοσφαιριστών από τον Ισπανό τεχνικό, ο οποίος τουλάχιστον στα πρώτα στάδια της χρονιάς, δείχνει να υπολογίζει ως πρωτοκλασάτο μόνο τον Αντωνιάδη. Άλλωστε ο Εγγλέζου έμεινε εκτός ακόμα και από τις πτήσεις προς Πορτογαλία και Ιρλανδία, ενώ ο Χαραλαμπίδης αναζητεί σειρά αγώνων για να επιβεβαιώσει την κλάση του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση