ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτοσυγκέντρωση κι εκτός έδρας γκολ

Στο Νοτιοδυτικό μέρος της Ιρλανδίας συνεχίζεται από σήμερα (13.7) το δεύτερο Ευρωπαϊκό σκαλοπάτι για την ΑΕΚ Λάρνακας. Ένα σκαλοπάτι που μπορεί βάση των συνθηκών (πολύωρο ταξίδι και ταλαιπωρία στην αποστολή για Ιρλανδία ) να θεωρείται δύσβατο όμως οι ποδοσφαιριστές του Ιμάνολ Ιδιακέθ καλούνται ν’ αποδείξουν την ποιότητά τους στον αγωνιστικό χώρο του Τurners Cross.

Eίναι αλήθεια πως η CORK CITY έχει τη δική της δυναμική (πρακτικά κι ελέω των περισσοτέρων επίσημων αγώνων ) υπολογίζει ακόμη στους παίχτες που θα συνεχίσουν ν’ αγωνίζονται στην Αγγλική Πρέστον (Μαγκουάιρ και Ο’κόνορ), ενώ επιπρόσθετα είναι και αήττητη στο Ιρλανδικό Πρωτάθλημα με ένα μεγάλο μαξιλάρι ασφαλείας των 12 βαθμών από την Ντάνταλκ. Αυτά τα στοιχεία κάνουν ακόμη πιο αναγκαίο το στοιχείο της σοβαρότητας και εκμηδένισης των λαθών σε ένα ματς που μπορεί να καθορίσει τη πρόκριση.

Ο Ιδιακέθ όπως ήταν λογικό σε καμία περίπτωση δεν φανέρωσε την τακτική του και φυσικά τους έντεκα που θα παίξουν κόντρα στους Ιρλανδούς. Έχει την πολυτέλεια των επιλογών σε όλες τις θέσεις παρά τα προβλήματα απουσιών(Κάσες, Εγγλέζου, Ακοράν) αλλά κι αυτών που δεν υπολογίζονται(Γκαρίδο και Ορτίθ) όμως μπορεί αφού είναι έτοιμος και ο Μοϊσοφ να επιλέξει τριάδα κεντρικών αμυντικών με τον Σκοπιανό στις βασικές του επιλογές.

Η σημασία του εκτός έδρας γκολ είναι τεράστια σε διπλές νοκ αουτ αναμετρήσεις κι αυτό το γνωρίζει ο Βάσκος τεχνικός που μπορεί να έκανε εντατικά μαθήματα αμυντικής λειτουργίας στους ποδοσφαιριστές όμως το κλειδί προκρισής ίσως έρθει και από το εκτός έδρας γκολ. Πολλά ίσως σε μια πρόταση… δεν θα επεκταθώ στα πρέπει του αγώνα. Όμως αυτό που έχει σημασία είναι η συγκέντρωση απ’ όλους όσοι θ’ αγωνιστούν για να επιστρέψει η Κυπριακή αποστολή με χαμόγελα στη Κύπρο.

Άρης Κυριάκου

Απόστολή στην Ιρλανδία για ΣΠΟΡ FM 95 και www.24sports.com.cy

ΧΟΡΗΓΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

NESCAFE (www.nescafe.gr)

GLOBAL COLLEGE (www.globalcollege.ac.cy)

KAPNOS AIRPORT SHUTTLE (www.kapnosairportshuttle.com)

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΕΚ: Τιμή και αναγνώριση

ΑΕΚ: Τιμή και αναγνώριση

Η διάκριση για τον Ιμανόλ Ιδιακέθ αποτελεί μια επιβράβευση της αγωνιστικής ανάκαμψης των κιτρινοπράσινων
Κυριάκος Τοφή
 |  ΑΕΚ
ΑΕΚ: Ευκαιρία απεξάρτησης

ΑΕΚ: Ευκαιρία απεξάρτησης

Ο βατός αντίπαλος δίνει δικαίωμα σε παίκτες πλην του Τολεμές να συνεισφέρουν στο σκοράρισμα
Κυριάκος Τοφή
 |  ΑΕΚ
ΑΕΚ: Παραμονή μέσω τίτλου

ΑΕΚ: Παραμονή μέσω τίτλου

Η συνέχιση της συνεργασίας με Ιδιακέθ θα κριθεί κατά μεγάλο βαθμό στο κατά πόσο υπάρξει κατάκτηση τίτλου
Κυριάκος Τοφή
 |  ΑΕΚ