ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Ξεσκονίζει» τα Αγγλικά της

Από τη στιγμή που η ΑΕΚ βρίσκεται και με τα... δύο πόδια στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, έχει κάθε δικαίωμα να κοιτάζει και λίγο πιο μακριά και συγκεκριμένα στον αντίπαλο που θα βρει μπροστά της μετά την Λίνκολν. Η επιβλητική πεντάρα του πρώτου αγώνα αλλά και ο τρόπος που οι ποδοσφαιριστές του Ιμανόλ Ιδιακέθ προσέγγισαν τον πρώτο αγώνα της χρονιάς, δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας στην ομάδα του Γιβραλτάρ, εκτός και αν με κάποιο τρόπο καταφέρει να μεταμορφωθεί σε... Μπαρτσελόνα.

Όσον αφορά τη συνέχεια της διοργάνωσης, κατά ένα μεγάλο ποσοστό, η ΑΕΚ θα κληθεί να ταξιδέψει στην Βορειοδυτική Ευρώπη, προκειμένου να αντιμετωπίσει την Κορκ Σίτι. Όπως οι Λαρνακείς, έτσι και οι Ιρλανδοί, φρόντισαν στον πρώτο αγώνα να βάλουν γερά θεμέλια πρόκρισης, επικρατώντας μέσα στην Εσθονία της Φλόρα Ταλίν με 0-2. Μπάκλεί και Μπίτι ήταν οι ποδοσφαιριστές που φέρνουν την Κορκ Σίτι μιας ανάσα από την επίσκεψή της στην Κύπρο, γεγονός που θα σημειωθεί για δεύτερη φορά στην ιστορία, μιας και στο παρελθόν οι Ιρλανδοί είχαν αντιμετωπίσει (και μάλιστα αποκλείσει) τον Απόλλωνα.

 Ίσως το σπουδαιότερο όπλο της προσεχούς αντίπαλου της ΑΕΚ, είναι το γεγονός ότι βρίσκεται σε πλήρη αγωνιστική δραστηριότητα, μιας και ηγείται της Ιρλανδικής Πρέμιερ μετά από 19 στροφές. Μάλιστα η Κορκ Σίτι έχει κτίσει διαφορά μιας ντουζίνας βαθμών από τη δεύτερη Ντάνταλκ, έχοντας μάλιστα και δύο παιχνίδια στο χέρι, γεγονός που την καθιστά αδιαφιλονίκητο φαβορί στην κούρσα του πρωταθλήματος. Αξίζει να αναφερθεί ότι η τωρινή δευτεραθλήτρια Ιρλανδίας, απέκλεισε πέρσι από τα κύπελλα Ευρώπης την Μπάτε, ενώ αποκλείστηκε στις λεπτομέρεις από την πρωταθλήτρια Πολωνίας, Λέγκια, η οποία αγωνίστηκε σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ με Ρεάλ Μαδρίτης, Ντόρτμουντ και Σπόρτινγκ Λισαβώνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση