ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Το ποδόσφαιρο με έκανε άνθρωπο»

O Ηλίας Χαραλάμπους ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Επέλαση» με τον Γιώργο Σαββίδη και τον Μάκη Νικολάου και αναφέρθηκε στην πλούσια του καριέρα ενώ όπως τόνισε χαρακτηριστικά το ποδόσφαιρο τον έκανε άνθρωπο. Ο πρώην διεθνής αμυντικός αναφέρθηκε και στην συνέχεια της προπονητικής του, πλέον, καριέρας.

Αναλυτικά:

Για την ευκαιρία που του έδωσε η ΑΕΚ:

«Καταρχήν, για εμένα ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη απόφαση να σταματήσω το ποδόσφαιρο γιατί ήταν όλη μου η ζωή και ήταν δύσκολη απόφαση. Από την άλλη θέλω να πω ότι ήταν μια τιμητική ενέργεια εκ μέρους της ΑΕΚ για να μου δείξουν εμπιστοσύνη να είμαι στο επιτελείο της ομάδας. Αυτό κτίζεται με τα χρόνια, όταν είσαι ο εαυτός σου και προσπαθείς, όταν δείχνεις στα αποδυτήρια ότι πάντα είσαι δίπλα τους και προσπαθείς να βοηθήσεις με τον χαρακτήρα σου ήταν ότι πιο τιμητικό για εμένα να μου δώσει η ΑΕΚ αυτή την θέση».

Για τα αποδυτήρια στην ΑΕΚ:

«Θα συμφωνήσω μαζί σου, και εσύ όταν ήσουν ποδοσφαιριστής είχες αυτές τις ηγετικές ικανότητες, εμείς στα αποδυτήρια της ΑΕΚ είμαστε πάρα πολύ τυχεροί γιατί όλοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες και αυτό φαίνεται και μέσα στο γήπεδο. Έχω γνωρίσει πάρα πολλά αποδυτήρια και γι’ αυτό σας το λέω αυτό. Είναι και ένας από τους λόγους που έχω πάρει πολλές εμπειρίες που έχω μάθει τι είναι τα καλά και τα κακά αποδυτήρια. Προσπαθώ και εγώ με την εμπειρία μου να δώσω ένα καλό κλίμα στα αποδυτήρια και όχι μόνο εγώ αλλά και άλλοι μέσα στα αποδυτήρια της ΑΕΚ στέλνουν τα σωστά μηνύματα στους πιο νεαρούς ποδοσφαιριστές».

Για τις συμβουλές που πήρε στην καριέρα του:

«Δεν θα τα ξεχάσω ποτέ, το ποδόσφαιρο ήταν ένα πανεπιστήμιο για εμένα, και πήρα πάρα πολλά από τον κ.Σαβέβσκι αλλά και εσένα κ. Γιώργο και θέλω να σας ευχαριστήσω και δημόσια. Πήρα πάρα πολλά από το ποδόσφαιρο και ένας από αυτούς που μου έδωσαν πράγματα ήσουν και εσύ».

Για το αν είχε προτάσεις για να συνεχίσει το ποδόσφαιρο:

«Είχα προτάσεις, δεν χρειάζεται να σας πω από ποιες ομάδες, η πρόταση της ΑΕΚ ήταν πάρα πολύ καλή για εμένα και είχα την προπονητική στο μυαλό μου. Ίσως μπορούσα να παίξω ακόμη ένα χρόνο αλλά το καλό κλίμα στην ΑΕΚ ήταν αυτό που με ώθησε να πάρω την απόφαση να σταματήσω το ποδόσφαιρο και να ασχοληθώ με την προπονητική».

Τι κρατά παίζοντας ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια:

«Αυτό που θέλω να πω είναι ότι νιώθω γεμάτος από την ποδοσφαιρική μου καριέρα πέτυχα αρκετά όνειρα και φιλοδοξίες. Πρέπει και εμείς οι ίδιοι να συνειδητοποιούμε ότι πρέπει να τελειώνουμε ψηλά και να μην αφήνουμε τον εαυτό μας να φθείρεται και εγώ είμαι περήφανος για όσα πέτυχα. Το ποδόσφαιρο για εμένα είναι ένα πανεπιστήμιο γιατί πέρασα από διάφορες ομάδες με διάφορους στόχους. Καμιά φορά και εμείς οι ποδοσφαιριστές όταν τα έχουμε όλα μπορεί να περνούμε από κάποια έπαρση και προσγειωνόμαστε στη συνέχεια, νιώθω γεμάτος, το ποδόσφαιρο με έκανε άνθρωπο και νιώθω περηφάνια».

Για την σκληρή δουλειά και το πόσο σημαντική είναι:

«Το παράδειγμα που δίνω στους πιο νεαρούς για εμένα είναι ότι αν ερχόταν κάποιος στην παιδική μου ηλικία δεν θα ξεχώριζε κάτι ιδιαίτερο ούτε μεγάλο ταλέντο ήμουν. Αυτό για το οποίο ξεχώριζα ήταν η σκληρή δουλειά και ξέρω ότι με την σκληρή δουλειά μπορεί κάποιος να κάνει καριέρα στο ποδόσφαιρο. Το ταλέντο από μόνο του δεν αρκεί. Όταν πήγαμε προχθές στην Πορτογαλία, είδαμε τον Νάνι που ξύπνησε και αντί να πάει σε καφετέρια πήγε στο γυμναστήριο και έκανε μποξ. Οι ποδοσφαιριστές του ψηλού επιπέδου μόνο με σκληρή δουλειά φτάνουν εκεί, η δουλειά είναι το πιο σημαντικό στο ποδόσφαιρο».

Για τις στιγμές του στο ποδόσφαιρο:

«Υπάρχουν πολλές καλές και κακές στιγμές, θέλω να κρατήσω τις καλές. Το πιο σημαντικό για εμένα είναι ότι έκανα μια καριέρα για την οποία νιώθω περήφανος και έκανα και πολλούς φίλους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση