ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ψηλότερα ο πήχης

Η πρώτη προπόνηση της χρονιάς για την ΑΕΚ μπροστά στο κοινό της, σηματοδοτεί για τα καλά την έναρξη άλλης μιας χρονιάς με όνειρα και φιλοδοξίες. Κι αν η πορεία πρωταθλητισμού της διετίας 2014-2015, δεν έπεισε ότι η ομάδα αυτή μπορεί να έχει διάρκεια, η διεκδίκηση με αξιώσεις και των δύο εγχώριων τίτλων τις αμέσως επόμενες χρονιές, δεν αφήνει αμφβολία ότι οι Λαρνακείς έχουν ανελιχθεί στην ελίτ του Κυπριακού ποδοσφαίρου.

Ο πρώτος στόχος της χρονιάς είναι δύσκολος και ακούει στο όνομα Ευρωπαϊκή υπέρβαση. Η ΑΕΚ γνωρίζει τη συνταγή του πως μια ομάδα εισέρχεται στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και κάτι τέτοιο θέλει να πράξει, φτάνοντας ένα βήμα παραπέρα σε σχέση με πέρσι. Η πορεία οκτώ αγώνων σταμάτησε ένα βήμα πριν την καταξίωση και συγκεκριμένα στην έμπειρη Τσεχική Σλόβαν Λίμπερετς και αφού πρώτα εκτός διοργάνωσης τέθηκε η μετέπεια πρωταθλήτρια Ρωσίας, Σπαρτάκ Μόσχας.

Από εκεί και πέρα, σαφέστατα ο τίτλους του πρωταθλητή που θα είναι και ο πρώτος στην ιστορία της ομάδας, λείπει πολύ. Ιδιαίτερα τα δύο τελευταία χρόνια, η ΑΕΚ είχε το πάνω χέρι τουλάχιστον στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, ωστόσο έφτασε στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερό. Τα μαθήματα οφείλουν να γίνουν παθήματα και ιδιαίτερα πέρσι οι χαμένοι βαθμοί απέναντι σε ομάδες που υποβιβάστηκαν αλλά και στα τελευταία στάδια των αγώνων, δεν πρέπει να επαναληφθούν.

Τη δική του αίγλη έχει βεβαίως και ο θεσμός του κυπέλλου, εκεί όπου τις δύο από τις τρεις τελευταίες χρονιές, η ΑΕΚ έφτασε μέχρι την ημιτελική φάση αλλά δεν κατάφερε να επιστρέψει στον τελικό της διοργάνωσης εκείνης, στην οποίαν μετρά ήδη μιαν κατάκτηση.

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση

AEK: Βρήκε τον αντί-Λέδες!

AEK: Βρήκε τον αντί-Λέδες!

Ο μεσοαμυντικός του Μπεν Σιμόν έχει πιθανότητες να βρίσκεται στην αποστολή
Κωνσταντίνος Σωκράτους
 |  ΑΕΚ