ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Χρόνο και ρόλο

Μεταβατική θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει τη χρονιά για τον Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη, ο οποίος αποχώρησε από την ομάδα που υπηρέτησε και τον ανέδειξε, προκειμένου να γίνει κάτοικος Λάρνακας. Η κίνηση αυτή του πολύπειρου Κύπριου ακραίου επιθετικού είχε να κάνει περισσότερο με την ανάγκη και τη θέληση για περισσότερο χρόνο συμμετοχής, όντας ο πρώτος από τους νεαποκτηθέντες που ενσωματώθηκε στους Ευρωπαϊκούς αγώνες.

Ωστόσο το τελικό ταμείο όσον αφορά τα λεπτά συμμετοχής, μαρτυρούν ότι μάλλον διαφορετικά περίμενε τη χρονιά ο «Μπίδης» καθώς δεν κατάφερε να φτάσει καν σε τετραψήφιο αριθμό. Τα 871 λεπτά σαφέστατα δεν ανταποκρίνονται ούτε στην αξία, ούτε στην εμπειρία του πρώην αρχηγού του ΑΠΟΕΛ, ο οποίος κατάφερε για πολύ μικρό χρονικό διάστημα να διατηρήσει φανέλα βασικού.

Η αλήθεια είναι ότι ο ανταγωνισμός στα φτερά της επίθεσης ήταν έντονος με τους Τέτε, Τρισκόφσκι και Ακοράν, με τον Ιμανόλ Ιδιακέθ να δείχνει μια προτίμηση στο… ξένο στοιχείο. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι ο Τολεμές που ήρθε μεσούσης της χρονιάς και ο Μίνιο που τέθηκε νοκ άουτ τον Φεβρουάριο, μετρούν περισσότερα λεπτά από τον Χαραλαμπίδη.

Σαφέστατα η εμπειρία του Κύπριου διεθνή είναι ένα στοιχείο το οποίο δεν μπορεί και δεν πρέπει να αγνοηθεί για δεύτερη χρονιά. Άλλωστε δεν ήταν λίγες φορές φέτος που η ΑΕΚ δεν είχε στα τελευταία στάδια αγώνων, έναν ποδοσφαιριστή με ψυχραιμία και ουσιαστικότητα ώστε να της δώσει το κάτι παραπάνω.

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση