ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Εύκολη η απόφαση μου»

Τα γραφεία του ΠΑ.Σ.Π. επισκέφθηκε σήμερα ο ποδοσφαιριστής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του συνδέσμου μας, Στέλιος Δημητρίου. Μάλιστα έτυχε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του η St. Mirren να ανακοινώσει κι επίσημα τη προφορική τους συμφωνία για ανανέωση του συμβολαίου του για ακόμη ένα χρόνο.

Ζητήσαμε λοιπόν από τον Στέλιο Δημητρίου κάποιες δηλώσεις για την εμπειρία του στη Championship Σκωτίας:

Πως προέκυψε το αρχικό ενδιαφέρoν της St. Mirren και πως πήρες την απόφαση να αγωνιστείς στο εξωτερικό;
Όταν αποχώρησα από την Δόξα τον Ιανουάριο, είχα επαφή με κάποιους μάνατζερ στο εξωτερικό γιατί για να είμαι ειλικρινής ήθελα να αποχωρήσω από τη Κύπρο για διάφορους λόγους. Προέκυψε το ενδιαφέρον της St. Mirren η οποία είναι μια ιστορική ομάδα στη Σκωτία. Μπορώ να πω ότι είναι ομάδα Premier League. Φυσικά και το επίπεδο στη Championship είναι πάρα πολύ καλό, με τέλειες συνθήκες. Πήρα την απόφαση μου και δικαιώθηκα αφού εκπληρώσαμε τον δύσκολο στόχο μας και παραμείναμε στη κατηγορία.

Είχες 12 εμφανίσεις στο Πρωτάθλημα και 3 γκολ.
Νομίζω για το πρώτο μου εξάμηνο εκτός Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο – γιατί είναι πολύ διαφορετικό το ποδόσφαιρο στο Ηνωμένο Βασίλειο – αναλόγως πήγα καλά, μπορούσα και για καλύτερα. Φυσικά είχα και τραυματισμό λόγω της αλλαγής συνθηκών αφού στις προπονήσεις και στα παιχνίδια υπάρχει αυξημένος ρυθμός και πίεση. Ήταν και η κούραση από τα δύο παιχνίδια μέσα στην εβδομάδα, οπόταν έμεινα για 1 περίπου μήνα εκτός. Νομίζω όμως με 12 συμμετοχές και 3 γκολ είμαι αρκετά ικανοποιημένος.

Πως ήταν η προσαρμογή σου, θα συμβούλευες κι άλλους Κύπριους ποδοσφαιριστές να προσπαθήσουν να αγωνιστούν στη Σκωτία;
Λόγω του ότι γεννήθηκα στην Αγγλία είχα πιο εύκολη προσαρμογή στο θέμα της γλώσσας. Στο θέμα όμως του επιπέδου και του ρυθμού χρειάστηκα το χρόνο μου για να προσαρμοστώ στον νέο τρόπο παιχνιδιού. Θα πρότεινα στον κάθε Κύπριο ποδοσφαιριστή να προσπαθήσει να κάνει το βήμα στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου το ποδόσφαιρο το ζεις διαφορετικά. Όπως έρχονται στο δικό μας Πρωτάθλημα ξένοι ποδοσφαιριστές έτσι και οι Κύπριοι πρέπει να το ψάχνουν για να αγωνιστούν σε χώρες με πιο προηγμένα Πρωταθλήματα. Που μπορούν να σου εξασφαλίσουν όχι μόνο καλύτερες οικονομικές απολαβές αλλά και προοπτικές ανέλιξης.

St. Mirren – Hibernian 2-0, σκόραρες και τα δύο γκολ. Ήταν το παιχνίδι της χρονιάς για σένα;
Και βέβαια. Η Hibernian είναι η πρωταθλήτρια ομάδα η οποία τυχαία αγωνιζόταν στη Championship. Αν δείτε την ιστορία της είναι από τα μεγαθήρια του Σκωτσέζικου ποδοσφαίρου και το παιχνίδι εκείνο ήταν μία από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου.

Πως είναι να αγωνίζεσαι στο Celtic Park; (Κύπελλο: Celtic – St. Mirren)
Όταν παίζεις σε ένα ιστορικό γήπεδο, με 40 χιλιάδες κόσμο, ενάντια σε μια ομάδα επιπέδου Champions League είναι από τις καλύτερες εμπειρίες στη καριέρα σου.

Τι σε έκανε να ανανεώσεις για ακόμη 1 χρόνο; Είχες άλλες προτάσεις;
Ο κύριος λόγος της ανανέωσης μου ήταν η αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπο μου. Η υποδοχή που είχα από τους οπαδούς της St. Mirren ήταν απίστευτη. Αυτό με ώθησε στην ανανέωση του συμβολαίου μου. Από την Κύπρο είχα κάποιες προτάσεις αλλά ο άμεσος μου στόχος είναι να παραμείνω στο εξωτερικό για όσο περισσότερο διάστημα γίνεται. Για διάφορους λόγους νιώθω καλύτερα στο εξωτερικό. Είχα κι άλλες προτάσεις όμως επέλεξα να μείνω εκεί που ένιωθα χαρούμενος. Δεν είναι εύκολο να αλλάζεις συνεχώς περιβάλλον. Στη St. Mirren γνωρίζω τους ποδοσφαιριστές κι έχουν παραμείνει οι περισσότεροι. Με τον προπονητή, την διοίκηση και τον κόσμο έχω πολύ καλή σχέση οπόταν ήταν εύκολη η απόφαση μου.

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση