ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

«Ανυπόστατες οι καταγγελίες Παναγή»

Οι καταγγελίες του διαιτητή Μάριου Παναγή `για στημένους αγώνες, σε ραδιοσταθμό σήμερα με αφορμή την επιστροφή του Χανς Ρέικβαρτ στην προεδρία της Επιτροπής Διαιτησίας, για δήθεν κουκούλωμα των όσων κατήγγειλε είναι ανυπόστατες και ατεκμηρίωτες`, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου.

"Πρέπει να ξεκαθαρίσω, για πολλοστή φορά, ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης και το Υπουργείο δεν έχουν καμία απολύτως ανάμειξη στα θέματα των οποιωνδήποτε ερευνών, οι οποίες διεξάγονται αποκλειστικά από την Αστυνομία υπό την καθοδήγηση του Γενικού Εισαγγελέα. Παρόλα αυτά, το Υπουργείο ζήτησε από την Αστυνομία να επισπεύσει τις διαδικασίες ερευνών των καταγγελιών του κ. Παναγή και να δώσει στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα από αυτές, καθώς με τις επαναλαμβανόμενες δημόσιες καταγγελίες του ο κ. Παναγή δημιουργούσε το αίσθημα της προσπάθειας συγκάλυψης από μέρους της πολιτείας` αναφέρει ο Υπουργός.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το ΓΤΠ, ο Υπουργός σημειώνει ότι οι καταγγελίες του διαιτητή λήφθηκαν με κάθε σοβαρότητα από την Αστυνομία και δόθηκαν ξεκάθαρες οδηγίες για πλήρη και εξαντλητική διερεύνηση των υποθέσεων μακριά από κάθε προσπάθεια συγκάλυψης.

"Ως αποτέλεσμα, τρεις ποινικές υποθέσεις πήραν το δρόμο της δικαιοσύνης. Γι’ αυτό καλούμε εκ νέου τον κ. Παναγή, εάν διαθέτει οποιαδήποτε στοιχεία που σχετίζονται με προσπάθεια κουκουλώματος των καταγγελιών του, να τα καταθέσει στον Γενικό Εισαγγελέα για άμεση διερεύνηση, αντί να επιδίδεται σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων στην κοινή γνώμη" προσθέτει.

Οπως αναφέρει ο κ. Νικολάου, "η αποφασιστικότητα που επιδεικνύουμε για πάταξη του φαινομένου της χειραγώγησης αθλητικών αγώνων και ιδιαίτερα των ποδοσφαιρικών παιχνιδιών εκφράζεται ξεκάθαρα, τόσο μέσα από την πλήρη, ανεπηρέαστη διερεύνηση των όποιων καταγγελιών φθάνουν στα χέρια της Αστυνομίας και κυρίως, επιβεβαιώνεται και από την πρόσφατη υπογραφή της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης σχετικά με τη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων και την προσπάθεια που καταβάλλουμε για κάλυψη του νομοθετικού κενού που υπάρχει στη χώρα μας -  με ιδιαίτερες πρόνοιες που αφορούν το ποδόσφαιρο –  όσον αφορά την επαρκή διερεύνηση υποθέσεων χειραγώγησης αθλητικών γεγονότων, ώστε να οδηγούνται οι ένοχοι στα δικαστήρια".

"Θεωρώ απαράδεκτο το να γίνεται προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης, να προτρέχουν να επικρίνουν το νομοσχέδιο που κατέθεσε η Κυβέρνηση στη Βουλή των Αντιπροσώπων, με τον ισχυρισμό ότι αφέθηκαν εκτός η ΚΟΠ και συγκεκριμένα άτομα, χωρίς προηγουμένως να έχουν μελετήσει το όλο θέμα. Αλλιώς, θα γνώριζαν ότι στους νόμους δεν μπορεί να περιλαμβάνονται πρόσωπα ή οργανισμοί" αναφέρει.

Καταλήγοντας, σημειώνει ότι οι όποιες αναφορές γίνονται για κουκούλωμα των καταγγελιών ή συγκάλυψη της διαφθοράς στο χώρο του ποδοσφαίρου δεν αφορούν την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και γίνονται προφανώς για να εξυπηρετήσουν κάποιους άλλους σκοπούς και καλεί τον κ. Παναγή να σταματήσει να `πυροβολεί δεξιά και αριστερά επιδιώκοντας τη δημοσιότητα΄.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

X