ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ιστορικό επίτευγμα για την Ινδία του Στιβ

Δεν περνούν απαρατήρητα τα κατορθώματα του Στίβ Κωνσταντινίδη με την Εθνική Ινδίας αφού το έργο του Αγγλοκύπριου τεχνικού ανάγκασε την FIFA να του κάνει αφιέρωμα για το έργο του. 

Ο Στιβ Κωνσταντινίδης στην δεύτερή του θητεία στον πάγκο της Εθνικής Ινδίας παράγει ξανά σπουδαίο έργο.

Συγκεκριμένα με την δουλειά του ανέβασε ξανά την Ασιατική χώρα στο τοπ 100 της παγκόσμιας κατάταξης γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια.

Πλέον η Ινδία βρίσκεται μόλις 6 θέσεις μακριά από την καλύτερη κατάταξη που είχε ποτέ στην ιστορία της και είναι η 94η θέση που επιτεύχθηκε τον Φλεβάρη του 1996. Με το που ανέλαβε ο Αγλλοκύπριος τεχνικός τα ηνία της ομάδας η χώρα βρισκόταν στην 141η θέση και μέσα σε τρείς μήνες κατάφερε να κάνει άλμα 26 θέσεων. Παρόλα αυτά ακολούθησε ένα κακό σερί με 7 ήττες σε 8 παιχνίδια για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2018 που έριξαν την Ινδία στην 162η θέση της κατάταξης.

Μετά την απουχία στα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου η ομάδα του Στιβ δεν τα έβαλα κάτω και στην αρχή του χρόνου βρέθηκε στην 129η θέση της κατάταξής.

Τώρα στο κύπελλο Ασίας τα αποτελέσματα είναι ακόμη πιο ενθαρρυντικά για την ομάδα του Αγγλοκύπριου τεχνικού. Η Εθνική Ινδίας αφού κέρδισε σε φιλικό την Καμπόντια ακολούθως κέρδισε στις καθυστερήσεις και το Μυανμάρ που ήταν και η πρώτη τους μετά από 64 χρόνια. Αυτό τους απέφερε άνοδο 31 θέσεων και τους σκαρφάλωσε στο 101 της κατάταξης με το τέλος του Μάρτη. Ο Απρίλης έφερε την άνοδο ακόμη μιας θέσης και έτσι η ομάδα του Στηβ Κωνσταντινίδη σκαρφάλωσε στην 100 θέση της κατάταξης.

«Όταν ανέλαβα για την δεύτερή μου θητεία είχα πει ότι θα υπάρξουν καλές και κακές μέρες. Χρειαζόμασταν χρόνο για να εφαρμόσουμε τον χαρακτήρα μας σαν ομάδα και να αλλάξουμε κάποιες από τις συνήθειες μας για να φτάσουμε την ομάδα στο επίπεδο που αρμόζει στην Ινδία. Υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να κάνουμε και το πιο σημαντικό είναι να προκριθούμε για το κύπελλο Ασίας» δήλωσε ο Αγγλοκύπριος τεχνικός.

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΕΚ: Take my money!

ΑΕΚ: Take my money!

Ποιο βάθος; Ο Τόνγκια μετατράπηκε σε παίκτη της διαφοράς!
Κωνσταντίνος Νικολάου
 |  ΑΕΚ
X