ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Θέλει προσοχή

Είναι αλήθεια πως τους είχαμε λίγο ξεχάσει τους φακέλους (ή αναφορές) της UEFA για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα, όμως μας ήρθαν δυο μαζεμένοι για αγώνα κυπέλλου (Καρμιώτισσα-ΑΕΚ) και πρωταθλήματος (ΑΠΟΕΛ-ΑΕΖ).

Αυτό φέρνει στην επιφάνεια και ένα θέμα που πρέπει να προσέξουμε γιατί δύναται να προκαλέσει τριγμούς. Όπως αποφάσισε η ΚΟΠ, προνοείται ποινή διαβάθμισης της ομάδας η οποία φέρει την ευθύνη σε τρεις φακέλους.

Σε αυτή την περίπτωση, η προκήρυξη του πρωταθλήματος αναφέρει (κεφάλαιο 6 § 12) τα εξής:

«Σε περίπτωση που ομάδα διαβαθμιστεί σε χαμηλότερη κατηγορία κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου μετά από απόφαση της Δικαστικής Επιτροπής, του Διοικητικού Συμβουλίου, της ΦΙΦΑ, της ΟΥΕΦΑ ή άλλου αθλητικού δικαστικού οργάνου θα μηδενίζεται σε όλους τους αγώνες που έχει ήδη δώσει και σε όσους αγώνες ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν με σκορ 3-0 εις βάρος της».

Δηλαδή, αν για παράδειγμα (τις αναφέρουμε γιατί ήδη «χρεώθηκαν» ευθύνη σε ένα φάκελο) ΑΕΖ και Καρμιώτισσα φτάσουν σε τρίτη αναφορά εναντίον τους και ισχύσει η προκήρυξη, η βαθμολογία όπως είναι σήμερα θα αλλοιωθεί.

Από τις ομάδες κορυφής, η ΑΕΛ θα πάρει δυο βαθμούς που έχασε από την ΑΕΖ, ο Ερμής και η Σαλαμίνα τρεις από την Καρμιώτισσα και η Ανόρθωση πέντε αφού έχασε πόντους και από τις δυο.

Είναι θεωρητική αυτή η κουβέντα επί της παρούσης, όμως ίσως αποκτήσει νόημα και μάλιστα μεγάλο. Θα δούμε, αν παραστεί ανάγκη, τι τελικά θα συμβεί.

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΕΛ: Σήκωσαν μανίκια

ΑΕΛ: Σήκωσαν μανίκια

Έχει ήδη καταρτιστεί μια μικρή λίστα με υποψηφίους τεχνικούς διευθυντές
Εύη Χριστοδούλου
 |  ΑΕΛ