ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Oι πρώτες κινήσεις του Βαλβέρδε

Εποχή Βαλβέρδε και επίσημα στη Μπαρτσελόνα από σήμερα. Ο «Τσινγκούρι» αναμένεται να φτάσει σήμερα το μεσημέρι στην Βαρκελώνη και αμέσως θα βρεθεί στα γραφεία της ομάδας για να υπογράψει το συμβόλαιο του με τους «μπλαουγκράνα».

Η επίσημη παρουσίαση του είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 1/6 ενώ πριν αποχωρήσει για διακοπές την Παρασκευή, μέρος των οποίων θα περάσει και στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στη Μεσσηνία, θα δώσει τις βασικές κατευθύνσεις πάνω στα θέματα τα οποία θα πρέπει να δρομολογηθούν.

Όσοι ξέρουν τον Ερνέστο Βαλβέρδε, μπορούν να πουν ότι δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Ο γεννημένος στην Καταλονία τεχνικός, είχε ήδη μιλήσει με τους ανθρώπους της Μπαρτσελόνα από τα μέσα Ιανουαρίου, όταν ο Λουίς Ενρίκε είχε ανακοινώσει ότι θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν. Παρόλο που δεν είχε συμφωνήσει, όλο το διάστημα μέχρι την τελική συμφωνία, μελετούσε την ομάδα και προσπαθούσε να διαπιστώσει τις ανάγκες και τα προβλήματα.

Οι πρώτες αποφάσεις του Βαλβέρδε λοιπόν θα αφορούν το ρόστερ. Το πρώτο κομμάτι θα είναι οι αποχωρήσεις και το δεύτερο οι μεταγραφές. Ο «Τσινγκούρι» θα αποφασίσει για τα συμβόλαιο που λήγουν και το αν θα φύγουν παίκτες όπως ο Ματιέ και ο Αρντά κυρίως και στη συνέχεια θα κληθεί να αποφασίσει για τους Ραφίνια και Βιδάλ. Ανάλογα με τις αποχωρήσεις, θα σχεδιαστεί και το μεταγραφικό πλάνο των «μπλαουγκράνα».

Σίγουρα, η Μπαρτσελόνα δεν είναι η ομάδα που θα περιμένει τον εκάστοτε προπονητή να τρέξει τις μεταγραφές, αλλά αυτός θα πάρει τις τελικές αποφάσεις. Ήδη, έχουν γίνει επαφές με τους Κουτίνιο, Βεράτι, Μπεϊγερίν, Ντεουλουφέου και Αθπιλικουέτα, αλλά αυτές θα προχωρήσουν με τη σύμφωνη γνώμη του Βαλβλέρδε που είναι σε καθημερινή επικοινωνία με τον τεχνικό διευθυντή, Ρόμπερτ Φερνάντεθ.

Από εκεί και πέρα, ο Ισπανός τεχνικός έχει ορίσει την έναρξη της προετοιμασίας στις 12 Ιουλίου, πριν η ομάδα αναχωρήσει για τα προγραμματισμένα φιλικά στις ΗΠΑ μία βδομάδα αργότερα.

Πριν φύγει επίσης από την Βαρκελώνη για τις καθιερωμένες διακοπές του, ο Βαλβέρδε θα προσπαθήσει να έχει μια επαφή με τους αρχηγούς της Μπάρτσα, σε μια συνάντηση που περισσότερο θα έχει εθιμοτυπικό χαρακτήρα.

Πηγή: sport-fm.gr

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τελευταία Ενημέρωση