ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Δεκαετή φυλάκιση για Ετό

Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση ότι ο δημόσιος κατήγορος προτείνει διετή φυλάκιση του Νεϊμάρ για οικονομικές παρατυπίες στην υπόθεση της μεταγραφής του από τη Σάντος στους Καταλανούς και μετά τις υποθέσεις φοροδιαφυγής των Λιονέλ Μέσι και Χαβιέρ Μαστσεράνο, οι οποίοι καταδικάστηκαν, γίνεται γνωστό ότι παρόμοια μπλεξίματα με τον νόμο είχε και ο Καμερουνέζος άσος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ισπανικής εφημερίδας «El Pais», ο αρμόδιος εισαγγελέας έχει προτείνει την φυλάκιση του Ετό για 10,5 χρόνια, εξαιτίας φοροδιαφυγής 3,5 εκατομμυρίων ευρώ κατά την τριετία 2006-2009.

Σημειώνεται, επίσης, ότι ως εγγύηση, πρέπει να καταβληθεί το ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ υπάρχει επίσης πρόταση του εισαγγελέα για επιβολή προστίμου που φτάνει τα 14 εκατομμύρια ευρώ!

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, τα χρήματα που φέρεται να απέκρυψε ο ποδοσφαιριστής από την εφορία αφορούσαν έσοδα από εταιρεία αθλητικών ειδών, που ήταν χορηγός. Συγκεκριμένα, τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές αποδεικνύουν ότι ο Ετό λάμβανε περίπου 1.5 εκατομμύριο ευρώ από τον χορηγό, χωρίς να δηλώνει ούτε ευρώ!

Ο Ετό ήταν ένας από τους πρώτους ποδοσφαιριστές οι οποίοι μπήκαν στο στόχαστρο των ισπανικών αρχών και η έρευνα εναντίον του βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια. Ο ίδιος ο Καμερουνέζος ακολούθησε την υπερασπιστική γραμμή του Μέσι λέγοντας ότι ο ίδιος ήταν αποκλειστικά αφοσιωμένος στο ποδόσφαιρο και είχε άλλους να διαχειρίζονται τα οικονομικά του.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τελευταία Ενημέρωση