ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

H Adidas καταγγέλλει την Μπαρτσελόνα

Γραπτή καταγγελία κατά της Μπαρτσελόνα σε αμερικανική υπηρεσία, κατέθεσε η αθλητική εταιρεία Adidas, ισχυριζόμενη πως το καταλανικό κλαμπ, που συνεργάζεται με την Nike, προσπαθεί να υποκλέψει τα πνευματικά δικαιώματα του σήματος κατατεθέν της εταιρείας, των διάσημων ριγών.

Η αθλητική βιομηχανία είναι ένας χώρος που οι κόντρες δε σταματούν ποτέ, αφού κάθε πλευρά προσπαθεί να έχει τα μεγαλύτερα κέρδη, ακόμα και αν αυτό ισοδυναμεί με το να ζημιώσει έναν αντίπαλο. Η «αιώνια» κόντρα ανάμεσα σε Adidas/Ρεάλ και Nike/Μπαρτσελόνα θα μεταφερθεί το ερχόμενο διάστημα στο Γραφείο Πατέντας και Εμπορικού Σήματος των ΗΠΑ (USPTO), το οποίο θα κληθεί να αποφασίσει ποιος έχει δίκιο.

Στην προσπάθεια που κάνει η Μπαρτσελόνα να αυξήσει την εμπορικότητά της (άρα και τα έσοδα) στην αγορά των ΗΠΑ, κατέθεσε αίτηση στο USPTO προκειμένου να κατοχυρώσει ως αποκλειστικό εμπορικό σήμα επτά ρίγες (4 μπλε και 4 κόκκινες) που προέρχονται από τα διάσημα χρώματά της. Σκοπός είναι να μπορεί να χρησιμοποιεί αυτό το σήμα κατατεθέν σε κάθε είδους προϊόν που θα θέσει προς κυκλοφορία.

Οι άνθρωποι της Adidas (συνεργάζεται με την Ρεάλ Μαδρίτης), όμως, θεωρούν πως το εμπορικό σήμα που κατέθεσε η Μπάρτσα εμπεριέχει κάθετες ρίγες με τέτοιο τρόπο που κάποιος θα μπορούσε να το μπερδέψει με το δικό της πασίγνωστο σήμα, τις τρείς λευκές ρίγες. Η γερμανική εταιρεία ζητά από το USPTO να μην επιτρέψει στην Μπαρτσελόνα να κατοχυρώσει το συγκεκριμένο σήμα κατατεθέν.

Μένει να δούμε ποια θα είναι η τελική ετυμηγορία των υπευθύνων και ποιος θα είναι τελικά ο νικητής σε αυτή την εμπορική μάχη.

Πηγή: www.sportandbusiness.gr

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τελευταία Ενημέρωση