ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Μπάγερν: Θέλει Γερμανό στη θέση του ο Χάινκες

Έπλεξε το εγκώμιο του Τόμας Τούχελ

Όποια και αν είναι η κατάληξη της σεζόν για τη Μπάγερν, ο Γιουπ Χάινκες θα αποχωρήσει από τον πάγκο αφού αυτή είναι η αμετάκλητη απόφαση που είχε πάρει όταν δέχθηκε να επιστρέψει. Πιστώνεται σαφώς την κατάκτηση του πρωταθλήματος που τέθηκε σε αμφιβολία με τον Κάρλο Αντσελότι και το γεγονός πως παρουσιάζει μια ομάδα που θυμίζει Μπάγερν.

Ο ίδιος πάντως έχει άποψη για το κεφάλαιο της διαδοχής του και το πρώτο του κριτήριο είναι να είναι Γερμανός: «Παλαιότερα η Μπάγερν έψαχνε για ξένους προπονητές που είτε να είχαν κατακτήσει το τσάμπιονς λιγκ είτε να έχουν δουλέψει σε μεγάλες ομάδες όπως η Μπάρσα. Τώρα έχουν στραφεί στους Γερμανούς και μου αρέσει αυτό. Κατάλαβαν πως τα γερμανικά είναι μια γλώσσα που πολύ δύσκολα μπορούν να μάθουν οι ξένοι και οι Γερμανοί μπορούν να διατηρήσουν την ταυτότητα του συλλόγου. Το έχουν πλέον συνειδητοποιήσει και οι αρμόδιοι», είπε στη Bild.

Έγινε όμως και πιο συγκεκριμένος, καθώς εξήρε τις προπονητικές ικανότητες του Τόμας Τούχελ:

«Μου άρεσε το ποδόσφαιρο που έπαιζε στη Ντόρτμουντ και κατάφερε μαζί της να πάρει κύπελλο, να βγει δεύτερος. Όλα τα στοιχεία του σύγχρονου ποδοσφαίρου ήταν μέσα στο παιχνίδι του. Πέρασε από όλα τα στάδια ενός προπονητή με τη Μάιντζ και έμαθε το πιο βασικό: πώς να διαχειρίζεται ανθρώπους».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΜΠΑΓΕΡΝ Μ.: Τελευταία Ενημέρωση

X