ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μεγαλώνει το μυστήριο με την αυτοκτονία

Πυκνώνει το μυστήριο σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν τον Φράντισεκ Ράιτοραλ στην αυτοκτονία. Η αστυνομία αναμένει... απαντήσεις από το ιδιόχειρο σημείωμα που βρέθηκε στο σπίτι του Τσέχου διεθνή.

Mε μια ζώνη κρεμάστηκε ο 31χρονος άσος της Γκαζιάντεπσπορ. Το άψυχο κορμί του εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς που κλήθηκαν σο διαμέρισμά του από έναν συμπαίκτη του, ο οποίος ανησύχησε επειδή ο Ράιτοραλ δεν εμφανίστηκε στην προπόνηση της ομάδας την Κυριακή.

Όλα τα μέλη της ομάδας, προπονητής, ποδοσφαιριστές και ο πρόεδρος έσπευσαν στο διαμέρισμα του Τσέχου, λίγη ώρα μετά την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας που επιβεβαίωνε την αυτοκτονία.

Οι συμπαίκτες του ξέσπασαν σε κλάματα και συνόδευσαν τη σωρό του στο τοπικό νοσοκομείο, ενώ αναμένεται τις επόμενες ώρες η έκθεση του ιατροδικαστή.

Ωστόσο, απαντήσεις σχετικά με τα αίτια που οδήγησαν τον 31χρονο ποδοσφαιριστή στην αυτοκτονία αναμένεται να δώσει το σημείωμα που βρέθηκε στον χώρο. Έχει δοθεί ήδη για μετάφραση, καθώς ο Ράιτοραλ χρησιμοποίησε τη μητρική του γλώσσα.

Το βέβαιο είναι, όπως προκύπτει από δηλώσεις πρώην και νυν συμπαικτών του, ότι ο ποδοσφαιριστής αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε κλειστεί στον εαυτό του.

Από την τουρκική αστυνομία εξετάζονται δύο ενδεχόμενα: είτε να υπήρχαν χρέη που δεν μπορούσε να καλύψει είτε να κατέρρευσε μετά τον χωρισμό του από τη σύντροφό του.

Ωστόσο, στην Τσεχία δίνεται μια άλλη ερμηνεία στην αυτοκτονία του Ράιτοραλ, ο οποίος έχει φορέσει 14 φορές τη φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας του, ενώ συμμετείχε και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2012.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που επικαλούνται ανθρώπους από το στενό περιβάλλον του παίκτη, ο Ράιτοραλ υπέφερε το τελευταίο χρονικό διάστημα από το σύνδρομο burn-out (επαγγελμαική εξουθένωση).

Ένιωθε κουρασμένος σωματικά και ψυλογικά, δεν είχε πια όρεξη για το ποδόσφαιρο, ενώ φαίνεται πως η κατάστασή του επιβαρύνθηκε τους τελευταίους μήνες, μετά τη μεταγραφή του στη Γκαζιάντεπσπορ και τη μετακόμισή του στη Τουρκία, καθώς δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στις συνθήκες ζωής εκεί.

Τις επόμενες ώρες αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις των αστυνομικών αρχών, ώστε να διευκρινιστεί και τι έγραψε ο Ράιτοραλ στο σημείωμα που επιβεβαιώνει την αυτοκτονία του...

Γερμανία: Τελευταία Ενημέρωση