ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΠΑΟΚ, έχεις πρόβλημα!

Μπροστά έβαζε, πίσω έμπαζε. Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την φιλική ήττα από τον Άγιαξ με 4-2, φανερώνοντας πάρα πολλά αμυντικά προβλήματα! Ντεμπούτο για τον Ροντρίγκο Ρέι, ο οποίος έπιασε πέναλτι! 

ΠΑΟΚ, έχεις πρόβλημα! Η ομάδα του Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς γνώρισε την φιλική ήττα με 4-2 από τον Άγιαξ, φανερώνοντας πάρα πολλά προβλήματα και κενά στην άμυνα. Κάκιστη η αμυντική λειτουργία του «δικέφαλου του βορρά» που φέρει ευθύνη στα τρία από τα τέσσερα τέρματα. Βαρέλα και Πρίγιοβιτς τα γκολ των Θεσσαλονικιών. 

Φοβερός ο Αίαντας στο πρώτο μισάωρο που έκανε ότι ήθελε τον ΠΑΟΚ, ανέβηκαν στη συνέχεια οι «ασπρόμαυροι» που βελτιώθηκαν πολύ στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, σκόραραν δύο τέρματα και έφτιαξαν αρκετές φάσεις. Ντεμπούτο για τον Ροντρίγκο Ρέι, ο οποίος δεν φέρει κάποια σοβαρή ευθύνη στα γκολ, ενώ έπιασε στο πρώτο ημίχρονο πέναλτι του Χούντελααρ. 

Μάλλον θα το… ξαναψάξει για διάταξη ο Στανόγεβιτς καθώς το 4-2-3-1 που παρέταξε τον ΠΑΟΚ δεν άρεσε, ιδιαίτερα αμυντικά! 

Έτσι ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ



Με διάταξη 4-2-3-1 και τον Ρέι να παίρνει φανέλα βασικού για πρώτη φορά, παρέταξε τον ΠΑΟΚ κόντρα στον Άγιαξ ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς. Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς ήταν η τετράδα της άμυνας, με τους Κάνιας-Τσίμιροτ να αποτελούν τα δύο χαφ. Ενρίκε-Μπίσεσβαρ-Μακ η τριάδα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Πρίγιοβιτς. 

Το ματς



Ο Άγιαξ πήρε τον έλεγχο του αγώνα και παρά τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ να πιέσουν ψηλά, κυκλοφορούσαν με εξαιρετικό τρόπο την μπάλα. Μάλιστα, με την γρήγορη κυκλοφορία τους, άνοιγαν την άμυνα των «ασπρόμαυρων» και τους δημιουργούσαν συνεχώς προβλήματα. Στο 4’ ο Τσέρνι σημάδεψε το δοκάρι της εστίας και ένα λεπτό μετά ο Μαζράουι με ωραίο σουτ εκτός περιοχής, έστειλε την μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα, γράφοντας το 1-0. 

Ο «δικέφαλος του βορρά» προσπαθούσε να πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο αλλά δεν μπορούσε να κατεβάσει σωστά τη μπάλα, καθώς οι παίκτες του Αίαντα πίεζαν ασφυκτικά. Αποτέλεσμα αυτού να κάνουν αρκετά λάθη. Στο 12’ το σουτ του Τσέρνι πέρασε λίγο άουτ, ενώ οκτώ λεπτά μετά ο Ρέι βγήκε ταχύτατα και πρόλαβε τον Κασιέρα. Στο 26ο λεπτό, όμως, η άμυνα του ΠΑΟΚ υπέπεσε σε ένα ακόμη λάθος και μοιραία βρέθηκε με δύο τέρματα στην πλάτη. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Χούντελααρ ξεμαρκαρίστηκε και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 2-0. 

Το γκολ αυτό θορύβησε τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, οι οποίοι άρχισαν να παίζουν ορθολογικό ποδόσφαιρο και να φτιάχνουν φάσεις. Στο 30’ η κεφαλιά του Μάτος μετά το κόρνερ του Μπίσεσβαρ πέρασε άουτ και πέντε λεπτά μετά, ο Ενρίκε έσπασε στον Πρίγιοβιτς αλλά το σουτ του Σερβοελβετού φορ μέσα από την περιοχή πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Στην αμέσως επόμενη φάση και μετά από ακόμη μια αδράνεια της άμυνας, ο Ενρίκε υπέπεσε σε πέναλτι δίνοντας την ευκαιρία στον Άγιαξ να σκοράρει και τρίτη φορά. Ο Ρέι όμως είχε σωστή αντίδραση, βγάζοντας το πέναλτι του Χούντελααρ. 

Εν τέλει στο 37ο λεπτό ο ΠΑΟΚ έφτασε στο γκολ. Μετά από ωραία προσπάθεια και σέντρα του Μακ, ο Βαρέλα έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (2-1). Τρία λεπτά μετά ο Φαν Μπλάντερεν μπλόκαρε την κεφαλιά του Πρίγιοβιτς, ενώ στην τελευταία φάση του ημιχρόνου ο Ρέι δεν είχε πρόβλημα να «βγάλει» το σουτ του Μαζραουί. Ο Στανόγεβιτς επέλεξε να αλλάξει τρία πρόσωπα στην ενδεκάδα, βάζοντας τους Λεβέκ, Σάκχοφ, Τζάλμα Κάμπος στον αγωνιστικό χώρο, ενώ λίγο πριν το φινάλε του α’ μέρους στο ματς είχε μπει και ο Πέλκας, με τον Ενρίκε να αποχωρεί με πρόβλημα. 

Με αρκετή διάθεση μπήκε στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ. Πήρε τον έλεγχο του αγώνα εξ αρχής και μόλις πέντε λεπτά μετά την επανέναρξη, έφτασε στο 2-2. Ο Λεβέκ έγινε κάτοχος της μπάλας στα αριστερά, έκανε την «γλυκιά» σέντρα και ο Πρίγιοβιτς με καρφωτή κεφαλιά ισοφάρισε το σκορ. Λίγα λεπτά μετά ο Μάτος με διαγώνιο σουτ προσπάθησε να απειλήσει αλλά ο Φαν Μπλάντερεν μπλόκαρε και στο 58’ ο Μακ επέλεξε να τελειώσει τη φάση μέσα από την περιοχή με το μυτάκι, στέλνοντας την μπάλα άουτ. 

Οι «ασπρόμαυροι» τα πήγαιναν πολύ καλά στο δημιουργικό κομμάτι, έβγαζαν φάσεις αλλά αμυντικά είχαν πολλά προβλήματα, κάτι που προφανώς θα προβλημάτισε τον Αλεξάνταρ Στανόγιεβιτς. Στο 64ο λεπτό και μετά από ακόμη μία… τρύπα στην άμυνα ο Κασιέρα δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Ρέι σε τετ-α-τετ, ενώ στο 78’ ο Ντεβίντ εξέθεσε τον Βαρέλα με «ρουλέτα» αλλά αστόχησε με σουτ μέσα από την περιοχή. Το τελικό 4-2 διαμόρφωσε ένα λεπτό πριν το φινάλε ο Φλέμινγκ, ο οποίος πέρασε τον Ρέι και σε κενή εστία δεν γινόταν να αστοχήσει. 

Άγιαξ (Mαρσέλ Κίζερ): Φαν Μπλάντερεν, Ζεφουίκ, Μπέργκσμα, Σαβαστάνο, Ντανκερλουί, Έιτινγκ, Τσέρνι, Ντε Γιονγκ, Χούντελααρ, Μαζραουί, Κασιέρα. 

ΠΑΟΚ (Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς): Ρέι, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Λέοβατς (46' Λεβέκ), Κάνιας, Τσίμιροτ (Σάκχοφ 46'), Μπίσεσβαρ (Κάμπος 46'), Μακ (64' Ζάιρο), Ενρίκε (41' Πέλκας), Πρίγιοβιτς (84' Κουλούρης). 

Πηγή:sport-fm.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΑΟΚ: Τελευταία Ενημέρωση