ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Θέλει δουλειά

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την φιλική ήττα με 2-0 από τη Γάνδη, δείχνοντας πως ακόμη δεν είναι έτοιμος και θέλει αρκετή δουλειά. Ανέβηκαν στην επανάληψη οι «ασπρόμαυροι» με την είσοδο των Μακ, Ενρίκε, Πέλκα. 

Την φιλική ήττα με 2-0 από τη Γάνδη γνώρισε ο ΠΑΟΚ, δείχνοντας πως ακόμη θέλει αρκετή δουλειά. Ανέβηκαν στο δεύτερο μέρος οι «ασπρόμαυροι» με την είσοδο των Μακ (έκανε ντεμπούτο), Ενρίκε και Πέλκα και ήταν σαφώς πιο δραστήριοι από το πρώτο ημίχρονο. Κακή η αντίδραση των παικτών του Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς στα δύο γκολ που έχασαν τους δύο σκόρερ (31’ Μάτον, 86’ Σιλά). 

Οι «ασπρόμαυροι» έδειξαν πως θέλουν ακόμη αρκετή δουλειά, ωστόσο φάνηκε πως με την προσθήκη του Μακ θα δυναμόσουν ήταν εξαιρετικοί αμυντικά και πέραν της φάσης του γκολ δεν απειλήθηκαν, ωστόσο μεσοεπιθετικά δυσκολεύτηκαν αρκετά. 

Τίποτα το ιδιαίτερο στο πρώτα λεπτά του ματς. Ο ΠΑΟΚ είχε δώσει την κατοχή στους παίκτες της Γάνδης, τους άφηναν να κυκλοφορούν την μπάλα και μόλις περνούσαν το χώρο της μεσαίας γραμμής τους πίεζαν και δεν τους επέτρεπαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του Μελισσά. 

Ωστόσο, και από την πλευρά τους οι παίκτες του Στανόγεβιτς δυσκολεύονταν αρκετά στην κυκλοφορία της μπάλας, ενώ έδειχναν και αδυναμία να προσαρμοστούν στο 3-4-3. Οι «ασπρόμαυροι» τα πήγαιναν πολύ καλά στο αμυντικό κομμάτι, είχαν καλές αντιδράσεις, αλλά επιθετικά δεν μπορούσαν να φτιάξουν φάσεις! Με τη συμπλήρωση μισής ώρας δε, οι Βέλγοι άνοιξαν το σκορ. 

Μετά από λάθος ανάμεσα στην περιοχή και το κέντρο, ο Καμπανγκού έκανε την κούρσα, έβγαλε την σέντρα και ο Ματόν με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 1-0 για τη Γάνδη. Τρία λεπτά μετά, ο Μελισσάς με μεγάλη επέμβαση σε προβολή του Σιλά κράτησε το σκορ, με τον ΠΑΟΚ να απειλεί στο 43’ αλλά ο Ρίνε δεν επέτρεψε στον Βαρέλα να σκοράρει με κεφαλιά. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, οι «ασπρόμαυροι» είχαν μία ακόμη ευκαιρία αλλά ο πορτιέρε της Γάνδης μπλόκαρε το σουτ του Ζάιρο. 

Η εικόνα του ΠΑΟΚ άλλαξε προς το καλό στο δεύτερο μέρος. Υπαίτιοι για να συμβεί αυτό οι Μακ, Ενρίκε, Πέλκας που πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο και έδωσαν… πνοή στην επίθεση της ομάδας τους. Ο Σλοβάκος επιθετικός, στην πρώτη του εμφάνιση με τα «ασπρόμαυρα» μετά την επιστροφή του, αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης και έδειξε έτοιμος να βοηθήσει εξ αρχής. 

Το πρώτο εικοσάλεπτο πέρασε… αναίμακτα, αλλά στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές του Στανόγεβιτς άρχισαν να παίρνουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Οι «ασπρόμαυροι» πίεζαν ψηλά την άμυνα της Γάνδης, δεν επέτρεπαν στους Βέλγους να φτιάξουν παιχνίδι και κλέβοντας συνεχώς μπάλες, έφτιαχναν φάσεις. Στο 65’ το σουτ του Λεβέκ (έκανε επίσης ντεμπούτο) πέρασε λίγο άουτ, τρία λεπτά μετά ο πορτιέρε της Γάνδης μπλόκαρε το σουτ του Ενρίκε. 

Στο 76’ μετά από εξαιρετική σέντρα του Μακ, ο Πέλκας δεν κατάφερε να βρει την μπάλα με προβολή και ένα λεπτό αργότερα μετά από νέα δημιουργία του Σλοβάκου, ο Κρέσπο δεν κατάφερε να βρει εστία από πλεονεκτική θέση. Στο 84’ ήρθε η σειρά του Μακ να απειλήσει αλλά ο τερματοφύλακας της Γάνδης του είπε «όχι» και δύο λεπτά αργότερα, η άμυνα του ΠΑΟΚ έχασε τον Σιλά ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Μελίσσα και να διαμορφώσει το τελικό 2-0. 

ΠΑΟΚ (Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς): Μελίσσας, Κρέσπο, Πούγγουρας, Βαρέλα (68' Δημητρίου), Κάνιας (68' Δεληγιαννίδης), Σάκχοφ (68' Κάτσε), Μάτος (68' Κουλούρης), Λέοβατς (Λεβέκ 46'), Κάμπος (Πέλκας 46'), Ζάιρο (Ενρίκε 46'), Πρίγιοβιτς (Μακ 46'). 

Για την Γάνδη ξεκίνησαν οι: Ρίινε, Γκιγκότ, Βερστράετε, Ματτόν, Σιλλά, Ρενάτο Καρντόσο, Καλού, Ντεγιάεγκερε, Καμπγκούνγκου, Ντέσμετ, Εσίτι.

Πηγή:sport-fm.gr

ΠΑΟΚ: Τελευταία Ενημέρωση