ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ποιοι παικταράδες να έρθουν στην Τούμπα

Με πέντε παικταράδες θα γίνει ο ΠΑΟΚ πρωταθλητής; Η απαίτηση του κόσμου για την απόκτηση καλύτερων ποδοσφαιριστών είναι πάγια, συνεχής και απόλυτη. Οριστική για κάθε μεταγραφική περίοδο ομάδας που επιθυμεί να αποκτήσει το προβάδισμα, έστω και το ψυχολογικό, πριν καν ξεκινήσει το πρωτάθλημα και να ελπίζει ότι θα τα καταφέρει κόβοντας πρώτη το νήμα.

Αρκούν τα χρήματα για να πείσει ο ΠΑΟΚ παίκτες που θα είναι πολύ καλύτεροι από αυτούς που διαθέτει για να αντιπαρέλθει της κατάρας που τον κατατρέχει στους αγώνες της Αθήνα και, φυσικά, να αφήσει πίσω του τον Ολυμπιακό;

Η απάντηση είναι πολύ δύσκολη, όσο δύσκολη φαίνεται να μάθει ποδόσφαιρο ο Ιβαν Σαββίδης και να κατανοήσει απόλυτα τι ακριβώς είναι αυτό που θα τον εκτοξεύσει. Τι θα τον καθίσει στην κορυφή και τι θα είναι αυτό που θα τον βάλει σε όμιλο του τσάμπιονς λιγκ για να αποκτήσει... ISO στην ποδοσφαιρική Ευρώπη και παράλληλα να αλλάξει επίπεδο.

Οι παικταράδες δεν θα έρθουν ποτέ. Δεν θέλουν, δεν τους στέλνουν οι ατζέντηδες. Θα στέλνουν τον Λεβέκ και κάτι ελάχιστα καλύτερο, μέχρι να πειστούν ότι υπάρχουν τόσα πολλά λεφτά που θα ξεχάσουν ότι θα παίζουν στη Λαμία και στη Ριζούπολη.

Θα παραβλέψουν ότι η ποδοσφαιρική υποανάπτυκτη Ελλάδα μας απασχολεί για τα επεισόδια στις πεζογέφυρες και θα κλείσουν τα αυτιά και τα μάτια σε όσους τους στέλνουν το μήνυμα ότι δεν πληρώνουν οι παράγοντες, οι οπαδοί θα τους προπηλακίσουν, ο Τύπος θα τους περιποιηθεί κανονικότατα στην πρώτη στραβή.

Θα ρισκάρουν, με λίγα λόγια την ευχάριστη καριέρα τους, θα πάει χαμένη μια -τουλάχιστο- χρονιά, μέχρι να συνέλθουν (οι παικταράδες...) και να επιστρέψουν σε κανονικούς ποδοσφαιρικούς ρυθμούς, σε κάποιο φυσιολογικό πρωτάθλημα.
Δεν έρχονται σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, σε καλή ηλικία, σε μέρες που είναι ικανοί για σπουδαία πράγματα και δεν πείθονται από την εικόνα που παρουσιάζει το ποδόσφαιρο.

Τον Σαββίδη, τον καταλαβαίνω αν μας πει ότι δεν μπορεί να φέρει πολύ καλύτερους από αυτούς που μας έχει συνηθίσει. Δεν έρχονται ακόμη κι αν τους λούσει με ευρώ, αν τους υποσχεθεί πολύ μεγάλα συμβόλαια.

Αλλά, μετά από πέντε χρόνια, ίσως να έπρεπε ήδη να έχει κάνει μερικά βήματα εμπρός, να έχει δημιουργήσει, χωρίς παλινωδίες στις επιλογές προσώπων σε καίρια πόστα (τεχνικός διευθυντής- μάνατζερ- προπονητής). Να είχε πείσει ότι φτιάχνει κάτι σταθερό και είναι απόλυτα ανταγωνιστικός.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται εκ νέου μπροστά σε μια ευκαιρία που δεν είναι άλλη από το να εξαντλήσει τις πιθανότητες να φτάσει σε όμιλο του τσάμπιονς λιγκ. Όσο δύσκολο κι αν φαίνεται είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να προσπαθήσει. Ταυτόχρονα, ενδυναμώνοντας την ομάδα για μια τόσο μεγάλη πρόκληση, θα βγει κερδισμένος στην κούρσα του πρωταθλήματος με ομάδα που έχει τη βάση για να παίξει στο τσάμπιονς λιγκ και επιθυμεί να... περιορίσει τη δράση της και κυρίως την αποτελεσματικότητά της.

Πάνω από όλα, χρειάζεται προσοχή στον αυριανό αγώνα. Λείπουν ένα σωρό παίκτες από τον ΠΑΟΚ και κανείς δεν θα πρέπει να φερθεί ανόητα. Οι “αφελείς” της κερκίδας να μείνουν σπίτι τους.

Πηγή: sport-fm.gr

ΠΑΟΚ: Τελευταία Ενημέρωση