ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ξανά για Σα!

Το όνομα του Ορλάντο Σα έρχεται και πάλι στο προσκήνιο για τον ΠΑΟΚ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα gazzetta.gr.

Αναλυτικά:

«Ο 28χρονος Πορτογάλος επιθετικός της Μακάμπι Τελ Αβίβ, το όνομά του οποίου «έχει παίξει» τουλάχιστον άλλες τρεις φορές για τον ΠΑΟΚ, θέλει να φύγει από το Ισραήλ και παρότι δεσμεύεται με τριετές συμβόλαιο, εδώ και μέρες έχει κινήσει τις διαδικασίες για να μείνει ελεύθερος προκειμένου να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Εχοντας αλλάξει, από το 2007 μέχρι τώρα, εννιά ομάδες ο Σα είναι ένα όνομα γνωστό στους Έλληνες φιλάθλους από τα μεταγραφικά φλερτ, που είχε τόσο με τον ΠΑΟΚ, όσο και με την ΑΕΚ. Φλερτ τα οποία από το 2013 μέχρι σήμερα ουδέποτε κατέληξαν σε… γάμο.

Μόνο που αυτή τη φορά τα δεδομένα είναι τελείως διαφορετικά, καθώς ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, όπως υποστήριξε στο στενό του περιβάλλον, ρίχνει στο τραπέζι το σενάριο μεταγραφής του στον ΠΑΟΚ, που είναι αλήθεια ότι κοιτάει για την απόκτηση ενός φορ με τα χαρακτηριστικά του Πορτογάλου φορ. Ο ίδιος δεν θα έλεγε «όχι» ούτε στο ενδεχόμενο επιστροφής του στην Πολωνία και στην πρώην ομάδα του, Λέγκια Βαρσοβίας, από την οποία έφυγε το καλοκαίρι του 2015 για να πάει στην Αγγλία και στη Ρέντινγκ.

Το θέμα του επιθετικού για τον ΠΑΟΚ θα ξεκαθαρίσει εντός των επόμενων ημερών. Πιθανολογείται έντονα, ότι η παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στη Θεσσαλονίκη για τη ρεβάνς με την Ντιναμό Τιφλίδας να αποδειχθεί καθοριστική και να παρθούν οι τελικές αποφάσεις γύρω από το συγκεκριμένο ανοικτό ζήτημα.

Ο Σα, η Ελλάδα και η πορεία του

Ο Ορλάντο Σα ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην Μπράγκα, πέρασε «ένα φεγγάρι» από την Πόρτο πριν ξεκινήσει το ταξίδι σε Αγγλία (Φούλαμ, Ρέντινγκ), Κύπρο (ΑΕ Λεμεσού), Πολωνία (Λέγκια Βαρσοβίας) και Ισραήλ (Μακάμπι Τελ Αβίβ).

Το χειμώνα του 2014 και έξι μήνες νωρίτερα στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο του 2013, οι καλές εμφανίσεις στην Κύπρο με την ΑΕ Λεμεσού είχαν στρέψει το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ, όμως η Λέγκια Βαρσοβίας ήταν αυτή που τελικά τον απέκτησε αντί 500.000 ευρώ.
Τελευταία φορά το όνομα του Πορτογάλου είχε ακουστεί για τον ΠΑΟΚ, πριν από την έλευση του Φρανκ Άρνεσεν στο πόστο του αθλητικού διευθυντή, το Μάιο του 2015, αλλά δεν προχώρησε παρά τις διερευνητικές επαφές με τη Λέγκια, η οποία, τότε, αξίωνε ένα ποσό κοντά στο 1.000.000 ευρώ.

Στην Πολωνία έπαιξε για ενάμιση χρόνο και τη σεζόν 2014-15 σκόραρε ένα γκολ κάθε 122 λεπτά συμμετοχής με τη φανέλα της Λέγκια Βαρσοβίας, πριν υπογράψει το καλοκαίρι του 2015 τριετές συμβόλαιο με την αγγλική Ρέντινγκ.

Αγωνιζόμενος στην Τσάμπιονσιπ ξεκίνησε καλά, πέτυχε ένα «χατ τρικ» στο 5-1 εναντίον της Ίπσουιτς, αλλά η αποχώρηση του Στιβ Κλαρκ και η έλευση του Μπράιν Μακ Ντέρμοτ στο τιμόνι των Royals περιόρισε το χρόνο συμμετοχής, ουσιαστικά τον οδήγησε στην πόρτα της εξόδου.
Τον Ιανουάριο του 2016 υπέγραψε για 3,5 χρόνια στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, όμως δεν προσαρμόστηκε ποτέ στο Ισραήλ, απ’ όπου θέλει να αποχωρήσει τερματίζοντας την συνεργασία του με την «ομάδα του λαού».

ΠΑΟΚ: Τελευταία Ενημέρωση