ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Οι σκέψεις του Χιμένεθ για το «Καραϊσκάκη»

Την πολυτέλεια να μην ξέρει ποιον να πρωτοδιαλέξει -και τι σύστημα να εφαρμόσει- έχει ο Χιμένεθ. Οι βασικές σκέψεις, η διάταξη-έκπληξη, οι κολώνες της 11άδας και ποιες θέσεις παίζονται για Ολυμπιακό.

Με το πρόβλημα που θα… ευχόταν κάθε προπονητής ετοιμάζει την ΑΕΚ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ο Μανόλο Χιμένεθ.

Έχοντας στη διάθεσή του όλους τους παίκτες του (πλην του τραυματία Αϊντάρεβιτς) και με πολλούς εξ αυτών να δείχνουν σε εξαιρετική κατάσταση, ο Ανδαλουσιανός δεν έχει καταλήξει ακόμα στη «συνταγή» που θα ακολουθήσει στον ημιτελικό Κυπέλλου.

Στην προπόνηση της Μεγάλης Τρίτης (που ήταν η μια από τις δυο που είχε στη διάθεσή του για να προετοιμάσει την ομάδα μετά το ματς πρωταθλήματος με την Κέρκυρα) ο τεχνικός της «Ένωσης» δεν άνοιξε τα χαρτιά του. Μπορεί λοιπόν η σύνθεση της ενδεκάδας να κριθεί εν πολλοίς από τη διάταξη που τελικά θα επιλεχθεί, αλλά υπάρχουν κάποια ακλόνητα δεδομένα.

Για παράδειγμα, στην άμυνα είναι αυτονόητη η επιστροφή του Βράνιες, ενώ κλειδωμένες είναι οι θέσεις των μπακ από τους Γκάλο και Ντίντακ. Ανεξάρτητα, δε, από τον τρόπο που θα χρησιμοποιηθούν, οι Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος είναι επίσης σίγουροι για το αρχικό σχήμα. Από ‘κει και πέρα, ο Χριστοδουλόπουλος έχει πολλές πιθανότητες να ξεκινήσει και στην κορυφή της επίθεσης είναι ακλόνητος φυσικά ο Αραούχο.

Μένουν λοιπόν δυο θέσεις που θα εξαρτηθούν από το σύστημα. Αν επιλεχθεί το 4-2-3-1 ο παρτενέρ του Βράνιες θα είναι ένας εκ των Τσιγκρίνσκι-Κολοβέτσιου και υποψήφιοι για το άλλο «φτερό» (αν θεωρηθεί ότι στο ένα θα βρίσκεται ο Χριστοδουλόπουλος) είναι οι Πατίτο και Βάργκας.

Αν επιλεχθεί το 4-3-3, ισχύουν τα ίδια για την άμυνα, ενώ ο Μάνταλος μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε στα χαφ, είτε στο ένα άκρο της επίθεσης. Στη δεύτερη περίπτωση, χώρο στην ενδεκάδα μπορεί να βρει ο Γαλανόπουλος. Υπάρχει, δε, και το ενδεχόμενο του 3-5-2, όπου ο Τσιγκρίνσκι θα τοποθετηθεί ως λίμπερο (πίσω από Κολοβέτσιο-Βράνιες) και παρτενέρ του Αραούχο μπορεί να αποτελέσει ο Μπακασέτας.

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση