ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ο ΠΑΟΚ «ξέθαψε» τα αρνητικά ρεκόρ του Ολυμπιακού

24sports team

info@24sports.com.cy

Ιστορικό για πολλούς λόγους μπορεί να χαρακτηριστεί η χθεσινή αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. 

Πρώτα από όλα ο «Δικέφαλος του Βορρά», η ομάδα με τις περισσότερες νίκες επί των Πειραιωτών, έφτασε τις 39 έναντι 35 της ΑΕΚ και 28 του Παναθηναϊκού (χωρίς να συνυπολογίζονται οι αγώνες για το Κύπελλο Έλλάδας).

Η τελευταία φορά που οι Θεσσαλονικείς κέρδισαν με διαφορά δύο τερμάτων τους «ερυθρόλευκους» ήταν τον Φεβρουάριο του 2003 στο Κύπελλο (με 3-1) και τον Νοέμβριο του 1994 στο πρωτάθλημα (με 3-0).

Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός μετά τις ήττες από ΑΕΚ και Πανιώνιο γνώρισε την τρίτη ήττα του στο πρωτάθλημα, ύστερα από 21 ολόκληρα χρόνια!

Η προηγούμενη φορά που οι Πειραιώτες είχαν ηττηθεί σε τρία σερί παιχνίδια πρωταθλήματος χωρίς να σκοράρουν είχε γίνει τη σεζόν 1984/85, στην οποία τότε πρωταθλητής αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ! Τότε οι «ερυθρόλευκοι» είχαν χάσει από Δόξα Δράμας (στις 23/12 εκτός με 1-0), ΑΕΚ (30/12 εντός με 1-0) και Απόλλωνα Καλαμαριάς (6/1 εκτός με 2-0).

Το μεγαλύτερο, όμως, αρνητικό ρεκόρ για τον Ολυμπιακό είναι το γεγονός ότι χθες συμπλήρωσε 351 αγωνιστικά λεπτά χωρίς να σκοράρει, επίδοση που είχε να σημειωθεί πριν από 37 χρόνια. Συγκεκριμένα, την περίοδο 1979/80 (στο πρώτο επαγγελματικό πρωτάθλημα) οι Πειραιώτες είχαν δεν είχαν βρει δίχτυα για 404’, έχοντας γνωρίσει τέσσερις διαδοχικές ήττες από Καβάλα, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΟΦΗ.


Πηγή:www.sport-fm.gr

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σούπερ Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση