ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ισόπαλοι Πλατανιάς και ΠΑΣ, κερδισμένη η Super League

Ματσάρα στα Περιβόλια! Έπειτα από ένα σπουδαίο παιχνίδι με φοβερές διακυμάνσεις του σκορ, Πλατανιάς και ΠΑΣ έμειναν στην ισοπαλία (3-3), σε αγώνα που βάζει υποψηφιότητα για τον κορυφαίο της χρονιάς. 

Έπειτα από ένα ματς που τα ψάχνει κανείς με το... κυάλι στη Super League, Πλατανιάς και ΠΑΣ Γιάννινα πρόσφεραν θέαμα και συγκινήσεις στα Περιβόλια, μένοντας τελικά στο 3-3 με τη διακύμανση του σκορ να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον για ολόκληρο το 90λεπτο. 

Οι Γιαννιώτες μπήκαν γκαζωμένοι στο ματς και μόλις στο 11' είχαν καταφέρει να προηγηθούν με 2-0 και μέχρι το 20' είχαν χάσει ακόμα δύο κλασικές ευκαιρίες για να... σκοτώσουν τους Χανιώτες, δείχνοντας ότι είχαν φέρει το παιχνίδι στα μέτρα τους για να αποσπάσουν το εκτός έδρας τρίποντο. 

Ωστόσο, η ομάδα του Γιώργου Παράσχου ήταν πολύ σκληρή για να πεθάνει και πριν καν ολοκληρωθεί το ματς είχε φέρει το ματς σε πλήρη ισορροπία (2-2), αφήνοντας τα πάντα ανοιχτά για το β' μέρος. 

Πράγματι, πολύ νωρίς στο β' ημίχρονο οι γηπεδούχοι τα έφεραν όλα... τούμπα, αφού έκαναν το 3-2, αλλά ήταν η σειρά του ΠΑΣ να αντιδράσει, αφού πάρα πολύ γρήγορα διαμόρφωσε το 3-3, που ήταν και τελικό αποτέλεσμα. 

Ωστόσο, το τελευταίο εικοσάλεπτο άνηκε στους φιλοξενούμενους, με τους Μαμπουλού, Κόντε και Ζάιρο να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες για την εκτός έδρας νίκη, αλλά ήταν ο Σωτηρίου αυτός που έσωσε τον βαθμό για την ομάδα του Παράσχου. 

Το ματς


Μπορεί Πλατανιάς και ΠΑΣ να φημίζονται για τις εξαιρετικές ανασταλτικές τους λειτουργίες, σήμα-κατατεθέν για τη δουλειά που έχουν κάνει δύο ικανότατοι προπονητές, όπως ο Γιώργος Παράσχος και ο Γιάννης Πετράκης, αλλά το σημερινό ματς... ξέφυγε από το πρώτο δεκάλεπτο από τις τακτικές και πέρασε στο ένστικτο και τον ενθουσιασμό των ποδοσφαιριστών. 

Μόλις στο 9' η συνεργασία από τον Καρανίκα και τον Ζάιρο, έφερε σε θέση βολής μέσα στη μικρή περιοχή τον Κόντε, που εκμεταλλευόμενος απόλυτα την ασίστ του Βραζιλιάνου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Σωτηρίου. 

Δύο λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι «πάγωσαν» εντελώς τους γηπεδούχους, αφού βρήκαν και δεύτερο γκολ, με τον Ζάιρο να εκμεταλλεύεται την άστοχη έξοδο του Σωτηρίου, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Τζημόπουλο, που με διαγώνιο σουτ διαμόρφωσε το υπέρ τους 2-0, δείχνοντας ότι πολύ δύσκολα θα χάσουν τη νίκη. 

Μάλιστα, στο 13' και στο 18' ο ΠΑΣ έχασε δύο ανεπανάληπτα τετ-α-τετ για κάνει και το 3-0, αλλά στην πρώτη περίπτωση ο Σωτηρίου νίκησε τον Κόντε, ενώ στη δεύτερη ο Ακόστα πλάσαρε άστοχα, στέλνοντας την μπάλα άουτ από πολύ πλεονεκτική θέση. 

Οι φωνές του Γιώργου Παράσχου ώστε να... ξυπνήσει τους σοκαρισμένους παίκτες του, έδειχναν να έχουν αντίκρισμα, αφού στο 15' ο Μενδρινός έστειλε την πρώτη προειδοποιητική βολή, με την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη, ενώ στο 26' ο γκολκίπερ του ΠΑΣ έκανε την πρώτη του επέμβαση σε φάουλ του Βάντερσον από πλάγια θέση. 

Τελικά, το γκολ που φαινόταν ότι θα έρθει για τον Πλατανιά ήρθε στο 32', όταν ο Σίγκνεβιτς έπιασε την κεφαλιά-πάσα από φάουλ του Βάντερσον και ο Γιακουμάκης που έκανε την κίνηση στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, μειώνοντας το σκορ. Ο Σίγκνεβιτς από δημιουργός από δημιουργός, πήρε να γίνει εκτελεστής στο 40', με τον Πασχολάκη να του αρνείται το γκολ σε κοντινή κεφαλιά που επιχείρησε, ωστόσο δευτερόλεπτα αργότερα, οι γηπεδούχοι βρήκαν το δρόμο της ισοφάρισης. 

Ο Μπέριος απομάκρυνε την μπάλα από εκτέλεση κόρνερ εκεί που βρισκόταν ο Κάργας, που χωρίς δισταγμό έκανε το δυνατό σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής, διαμορφώνοντας το σκορ του α' ημιχρόνου στο 2-2. 

Στο β' μέρος ενώ θα περίμενε κανείς από τις δύο ομάδες να ηρεμήσουν τον ρυθμό και να τον κάνουν πιο ελεγχόμενο, δεν άλλαξε τίποτα, με την μπάλα να είναι πάνω-κάτω και οι ευκαιρίες να διαδέχονται η μία την άλλη. 

Στο 50' από κόρνερ του Ακόστα, ο Πριντέτα λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, αλλά ήταν τυχερός αφού αυτή βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Μάλιστα, από το νέο κόρνερ, δημιουργήθηκε η ευκαιρία του Πλατανιά για να πάρει... κεφάλι στο σκορ. Συγκεκριμένα, οι γηπεδούχοι έβγαλαν την αντεπίθεση και ο Στάθης με εξαιρετική σέντρα βρήκε τον Σίγκνεβιτς, ο οποίος κοντρόλαρε με το στήθος και με ψύχραιμο πλασέ έκανε την πλήρη ανατροπή για την ομάδα του. 

Ο ΠΑΣ φάνταζε να είναι στα σχοινιά και αγωνιστικά και ψυχολογικά, αλλά μόνο για όσους δεν γνωρίζουν την ομάδα του Γιάννη Πετράκη. Οι φιλοξενούμενοι με μεγάλη ψυχραιμία έψαξαν την ισοφάριση και τη βρήκαν άμεσα (58') με τον εξαιρετικό Ισπανό, Κόντε, ο οποίος από πλάγια θέση και με σουτ στην κίνηση έκανε το 3-3. 
Το τελευταίο εικοσάλεπτο άνηκε εξ ολοκλήρου στον ΠΑΣ, που έδειξε να μην συμβιβάζεται -εν αντιθέσει με τον Πλατανιά- με την ισοπαλία, αλλά ήταν η στιγμή να «καθαρίσει» για τους γηπεδούχους ο Σωτηρίου. 

Αρχικά, στο 73' αρνήθηκε το γκολ σε σουτ του Ζάιρο ενώ στο 84' ήταν η σειρά του Κόντε να νικηθεί από τον γκολκίπερ των γηπεδούχων. Τη σκυτάλη των χαμένων ευκαιριών πήρε ο Μαμπουλού που ήρθε από τον πάγκο, αλλά αποδείχθηκε αναποφάσιστος και... κρύος, όταν στο 87' βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Σωτηρίου, ενώ στο 91' ο Καρανίκας είδε το σουτ να αποκρούεται από τον πορτιέρο του Πλατανιά. 

Τον επίλογο των χαμένων ευκαιριών έκλεισε στο 93' ο Ζάιρο όταν νικήθηκε επίσης από τον Σωτηρίου, αλλά στην επιστροφή της μπάλας ο Μπανανά έσωσε τον Πλατανιά απομακρύνοντας την μπάλα στη γραμμή στο πλασέ του Μαμπουλού. 

Οι συνθέσεις:

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Στάθης, Πριντέτα, Μπανανά, Κάργας, Βάντερσον, Μουνάφο, Μενδρινός (72' Μαραγκός), Μανούσος (86' Γουνδουλάκης), Γιακουμάκης, Σίγκνεβιτς (81' Γιορέντε). 

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Καρανίκας, Μιχαήλ, Μπέριος, Κούτρης, Τζημόπουλος, Κοζορώνης (57' Μαμπουλού), Ακόστα (86' Κοροβέσης), Βιντάλ (62' Γιάκος), Ζάιρο, Κόντε. 

www.sport-fm.gr

Σούπερ Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση