ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Kανένας παίκτης της Ελλάδας δεν προκάλεσε»

Απάντηση στην ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα η ομοσπονδία της Βοσνίας έδωσε η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ, κάνοντας λόγο για προσπάθεια εκ μέρους των Βοσνίων να αντιστρέψουν την πραγματικότητα και να παρουσιαστούν οι «θύτες» ως «θύματα». 

Παράλληλα, ξεκαθαρίζεται ότι όπως αποδεικνύει και το βίντεο του αγώνα, κανένα μέλος του τεχνικού επιτελείου και πολύ περισσότερο κανένας παίκτης της Εθνικής δεν προκάλεσε ενώ γίνεται αναφορά και στο γεγονός ότι οι φίλοι της Βοσνίας δεν άφησαν να ακουστεί ούτε στο ελάχιστο ο Εθνικός Ύμνος της χώρας πριν από τη σέντρα του αγώνα. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Από την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με αφορμή την επίσημη ανακοίνωση της Π.Ο. Βοσνίας/Ερζεγοβίνης και τα όσα διαδραματίστηκαν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα μεταξύ των Εθνικών Ομάδων Ανδρών των δύο χωρών στη Ζένιτσα για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018, ανακοινώνονται τα ακόλουθα. 

«Η επίσημη και δημόσια παραδοχή εκ μέρους της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης όσων συνέβησαν αμέσως μετά τον χθεσινό αγώνα στη Ζένιτσα είναι πράξη ειλικρινούς αναγνώρισης των πραγματικών ευθυνών –για περιστατικά που άλλωστε είχε την ευκαιρία να δει το σύνολο της φίλαθλης Ευρώπης- και τιμά την φίλη Ομοσπονδία που την ανέλαβε. 

Πρέπει ωστόσο να υπογραμμίσουμε ότι κάθε προσπάθεια εμπλοκής της ελληνικής αποστολής ή και Ελλήνων φιλάθλων που παρακολούθησαν τον αγώνα, μέσα την ακραία εχθρική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν στο γήπεδο οι Βόσνιοι οπαδοί –που δεν επέτρεψαν ούτε καν να ακουσθεί έστω κατ΄ ελάχιστο ο εθνικός ύμνος της χώρας μας-, είναι μία άδικη και άκομψη προσπάθεια να αντιστραφεί η πραγματικότητα και οι "θύτες" να παρουσιαστούν ως δήθεν "θύματα". 

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία υπενθυμίζει με κατηγορηματικό τρόπο αυτό που αποδεικνύεται από το ίδιο το βίντεο του αγώνα: 

Κανένα μέλος της ελληνικής αποστολής, και πολύ περισσότερο οι διεθνείς ποδοσφαιριστές μας, δεν προκάλεσε την ελάχιστη εστία έντασης. 

Και βέβαια ο δίκαιος πανηγυρισμός παικτών και φιλάθλων μας για το αποτέλεσμα ούτε ήταν, ούτε μπορεί παρουσιάζεται σαν δήθεν "πρόκληση", και μάλιστα τέτοια που να αιτιολογεί την άσκηση της βίας εναντίον δύο παικτών μας, σε βαθμό μάλιστα που έπληξε την ίδια τη σωματική ακεραιότητα ενός από αυτούς. 

Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές άλλωστε, με την εν γένει αθλητική συμπεριφορά τους, τόσο στην εθνική ομάδα, όσο και στους συλλόγους τους στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, έχουν αποδειχθεί άξιοι και κορυφαίοι πρεσβευτές του "ευ αγωνίζεσθαι"».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εθνική: Τελευταία Ενημέρωση