ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ο «πύραυλος» έδωσε βαθμό

24sports team

info@24sports.com.cy

Έστω κι αν φλέρταρε με την πρώτη της ήττα στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η γκολάρα του Τζαβέλλα στις καθυστερήσεις επέτρεψε στην Ελλάδα να σώσει τον βαθμό διαμορφώνοντας το 1-1 απέναντι στη Βοσνία στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι γεμάτο ένταση τόσο στις κερκίδες, όσο και στον αγωνιστικό χώρο, με τις δύο ομάδες να ολοκληρώνουν το ματς με δέκα παίκτες.

Η Βοσνία ήταν καλύτερη στα πρώτα 35 λεπτά του αγώνα. Κρατούσε περισσότερο τη μπάλα και είχε πολύ πιο ορθόδοξο πλάνο στο γήπεδο, καταφέρνοντας να δημιουργήσει απειλητικές καταστάσεις μέσα στην περιοχή του Καρνέζη εν αντιθέσει με την Ελλάδα, που στο συγκεκριμένο διάστημα δεν επιτέθηκε με αξιώσεις. Μετά το 20λεπτο οι φιλοξενούμενοι αύξησαν την πίεσή τους και ευτύχησαν να φτάσουν στο γκολ στο 32’, όταν ο Πιάνιτς εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι και ακολούθως κατέληξε στα δίχτυα αφού χτύπησε και στην πλάτη του Καρνέζη. Μετά το γκολ που δέχτηκαν και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι παίκτες του Σκίμπε ισορρόπησαν το ματς και στις καθυστερήσεις έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία, η οποία ήταν μάλιστα μεγάλη, με τον Μήτρογλου να βγαίνει απέναντι από τον Μπέγκοβιτς και τον τερματοφύλακα της Τσέλσι να τον σταματά.

Η Ελλάδα έφτασε πολύ κοντά στο γκολ και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, όμως λίγο ο Μπέγκοβιτς και λίγο το δεξί κάθετο δοκάρι δεν επέτρεψαν στον Φορτούνη να σκοράρει με δυνατό εκτός περιοχής σουτ. Οι Βόσνιοι διαχειρίστηκαν αρκετά καλά το παιχνίδι και απάντησαν στις καλές στιγμές των γηπεδούχων με τους Τζέκο και Πιάνιτς σε 67’ και 74’ αντίστοιχα, ενώ στο 78’ ένας διαπληκτισμός ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων τις άφησε με δέκα μετά τις αποβολές των Παπαδόπουλου και Τζέκο. Ενώ όλα έδειχναν ότι η Βοσνία θα έφευγε από το Φάληρο με το διπλό, η γκολάρα του Τζαβέλλα στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων επέτρεψε στην Ελλάδα να αποφύγει την ήττα και να αποσπάσει τον βαθμό της ισοπαλίας.

Συνθέσεις
Ελλάδα: Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Μανιάτης (61’ Γιαννιώτας), Σάμαρης, Μάνταλος (87’ Καρέλης), Φορτούνης, Σταφυλίδης, Μήτρογλου.
Βοσνία: Μπέγκοβιτς, Βράνιες, Σπάχιτς (70’ Σούνιτς), Ζουκάνοβιτς, Κολάσινατς, Γιάγιαλο, Χαΐροβιτς, Λούλιτς, Πιάνιτς, Τζέκο, Ιμπίσεβιτς (84’ Τζούριτς).

Στον άλλο αγώνα που διεξήχθη την ίδια ώρα για τον όμιλό μας, το Βέλγιο διέλυσε με 8-1 την Εσθονία, χάρη σε γκολ των Μενιέ, Μέρτενς (3), Αζάρ, Καράσκο και Λουκάκου (2).

Βαθμολογία
Βέλγιο 12
Ελλάδα 10
Βοσνία 7
Εσθονία 3
Κύπρος 3
Γιβραλτάρ 0

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εθνική: Τελευταία Ενημέρωση