ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ιαπωνία: Με νέο προπονητή και νέα φιλοσοφία

Καγκάβα και Χόντα επέστρεψαν μετά την απομάκρυνση του Βαχίντ Χαλίλοζιτς

Έχοντας να αντιμετωπίσει αντίπαλους από Ασία αλλά και Ωκεανία, η Ιαπωνία κατάφερε να εξασφαλίσει την απευθείας πρόκρισή της στην τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου, τερματίζοντας πρώτη σε όμιλο με πέντε αντιπάλους. Με έξι νίκες σε δέκα αγώνες και είκοσι βαθμούς στο σακούλι, κατάφερε να αφήσει στη δεύτερη και τρίτη θέση τη Σαουδική Αραβία και την Αυστραλία, οι οποίες συγκέντρωσαν μόλις ένα βαθμό λιγότερο. Ο Γκένκι Χαραγκούτσι με τέσσερα γκολ ήταν ο πρωταγωνιστής από πλευράς σκοραρίσματος στην πορεία αυτή, με τον αρχιτέκτονα της επιτυχίας, Βαχίντ Χαλίλοζιτς, να περνά την πόρτα της εξόδου τον Απρίλιο. Η εμπειρία των Σίντζι Καγκάβα και Κεισούκ Χόντα αναμένεται ότι θα αποτελέσει τον πυλώνα πάνω στον οποίο θα στηριχθεί η προσπάθεια διάκρισης.

 

ΑΣΤΕΡΙ: Σίντζι Καγκάβα

Παρά το γεγονός ότι ένα πρόβλημα στον αστράγαλο περιόρισε σημαντικά τις φετινές εμφανίσεις του ποδοσφαιριστή της Ντόρτμουντ, ο τεχνικός της Ιαπωνίας του έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης. Ο Καγκάβα δεν είχε καλές σχέσεις με τον Βαχίντ Χαλίλοζιτς και η αποχώρηση του Βόσνιου προπονητή από το πηδάλιο της Ιαπωνίας, του ανοίγει την πόρτα για επιστροφή.

 

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ακίρα Νισίνο

Μόλις δύο μήνες πριν την έναρξη του Μουντιάλ, ο έμπειρος Ιάπωνας τεχνικός πήρε το χρίσμα του ομοσπονδιακού προπονητή. Στην πατρίδα του κατάφερε να φτιάξει ένα σπουδαίο όνομα έχοντας στο ενεργητικό του εφτά μεγάλους τίτλους ως τεχνικός από το 1999 και έπειτα, προπονώντας την Καβασίβα Ρέισολ και την Γκάμπα Οσάκα.

 

ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

Από το παγκόσμιο κυπέλλου του 1998 και έπειτα, δηλώνει παρούσα στις μετέπειτα διοργανώσεις, φτάνοντας αισίως στις έξι συμμετοχές, συμπεριλαμβανομένης της προσεχούς στη Ρωσία. To 2002 η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου με την οικοδέσποινα να προκρίνεται ως πρώτη του όγδοου ομίλου αφήνοντας εκτός Ρωσία και Τυνησία, με την πορεία της να σταματά στη φάση των δεκαέξι και τη Τουρκία. Ανάλογη πορεία καταγράφηκε και το 2010 στη Νότιο Αφρική με την ασιατική χώρα να φτάνει ξανά ένα βήμα πριν τα προημιτελικά, αλλά να γνωρίζει τον αποκλεισμό από την Παραγουάη στην άχαρη διαδικασία των πέναλτι. Πριν τέσσερα χρόνια η Ιαπωνία βρέθηκε στον ίδιο όμιλο με την Ελλάδα, τερματίζοντας στην τελευταία θέση με ένα βαθμό από την άγονη ισοπαλία απέναντι στην ομάδα του Φερνάντο Σάντος.

 

H 23μελής αποστολή έχει ως εξής:

  1. Έζι Καβασίμα
  2. Μασάκι Χιγκασιγκούτσι
  3. Κοσούκε Νακαμούρα
  4. Γιούτο Ναγκατόμο
  5. Τομοάκι Μακίνο
  6. Βατάρου Έντο
  7. Μάγια Γιοσίντα
  8. Χιρόσι Σακάι
  9. Γκοτόκου Σακάι
  10. Γκεν Σότζι
  11. Ναομίτσι Ουέντα
  12. Μακότο Χασέμπε
  13. Κεισούκε Χόντα
  14. Τακάσι Ινούι
  15. Σίντζι Καγκάβα
  16. Οτάρου Γιαμαγκούσι
  17. Γκένκι Χαραγκούτσι
  18. Τακάσι Ουσάμι
  19. Γκάκου Σιμπασάκι
  20. Ριότα Οσίμα
  21. Σίντζι Οκασάκι
  22. Γιούγια Οσάκο
  23. Γιοσούρι Μούτο
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ